KØB PLUS!

Skejby-patient døde af kulde på byggeplads

Tog tøj og blomster med sig i døden

Den 67-årige hjertepatient, der 2. juledag styrtede i døden i et 3-4 meter dybt hul ved Aarhus Universitetshospitals byggeplads var tilsyneladende i gang med at tjekke sig selv ud, da ulykken indtraf. 

Det forklarer Mogens Brøndum, der er politikommissær ved Østjyllands Politi. 

- Han blev indlagt den 18. december med hjerteproblemer, og har siden sagt til både personalet og sine slægtninge, at han meget gerne ville hjem. Og da personalet den 26. december om morgenen kunne konstatere, at han var væk, havde han taget alle sine effekter med sig, herunder tøj, sko og blomster, siger han. 

Personalet på hjerteafdelingen ankom til den 67-åriges tomme stue omkring klokken 5 om morgenen 2. juledag, fordi patientens hjerteudstyr, som han tog med sig, havde udløst en alarm. En eftersøgning blev indledt, og politiet fandt ham senere død i et dybt hul på en byggeplads, 10-15 meter fra hjerteafdelingens branddør. 
 
- Han tog en nærliggende udgang, hvor der står 'ingen udgang'. Der er ikke noget, der tyder på, at der er sket noget kriminelt, og på baggrund af obduktionen antages dødsårsagen at være afkøling. 

Aarhus Universitetshospital modtog i går et strakspåbud fra Arbejdstilsynet om at sætte et hegn op, så patienter ikke kan få direkte adgang til byggepladsen. Hegnet er nu sat op, og arbejdstilsynet er gået i gang med at lave en grundig undersøgelse af sikkerheden på stedet.