Krimi

Sigtet for at brænde Vejlegården: Her ransager politiet Amin Skovs hjem

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Foto: Nils Meilvang
Politiet ransager Amin Skovs hjem. Foto: Nils Meilvang
Hjemme hos Amin Skov i Vejle. Foto: Sonny Munk Carlsen
Restaurant Vejlegården, der har været omdrejningspunktet i en arbejdskamp, er brændt. Foto: Claus Fisker

Danmarks mest omtalte restauratør, Amin Skov, er kort efter klokken 11 tirsdag formiddag blevet anholdt og sigtet for at have sat ild til sin egen restaurant. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

- Der er ikke tvivl om, at branden på Vejlegården var påsat. En række arnesteder og brandbare væsker efterlader ingen tvivl om det, forklarer fungerende politiinspektør og leder af efterforskningen, Brian Olsen, fra Sydøstjyllands Politi.

- Det er vores opfattelse, at efterforskningen giver grundlag for anholdelsen og sigtelserne. Der er ikke fund, der peger andre steder hen, siger han videre.

Til bt.dk siger Brian Voss Olsen, at politiet på nuværende tidspunkt ikke vil kommentere, hvilke beviser, der peger på Amin Skov som gerningsmand.

- Lige nu er vi ved at afhøre Amin Skov. Vi skal også have ransaget hans hjem.

Ransagningen er gået i gang.

Amin Skov blev fundet bevidstløs, foreslået og røgforgiftet uden for sin brændende restaurant, Vejlegården, i Vejle natten til den 21. december sidste år.

Siden har han gentagne gange forklaret, at han blev overfaldet og slået ud af to mænd, som efterfølgende efterlod ham til flammerne, men den historie er løgn fra ende til anden, mener politiet.

Ifølge sigtelsen var det således Amin Skov selv, der hældte brændbare væsker ud flere steder i den landskendte restaurant i et forsøg på at brænde stedet ned. En mission, som dog i så fald langt fra lykkedes.

Et gangareal er svært brandskadet, og flere baglokaler er dækket af sod, men selve restaurationen og køkkenet er stort set urørt af ildens hærgen.

Et billede, som dog kunne have været væsentligt anderledes, hvis en 11 kilos gasflaske anbragt i den udbrændte gang var eksploderet i varmen.

Holder politiets sigtelse stik, har Amin Skov ved samme lejlighed påført sig selv et blåt øje og en række store blå og gule slagmærker på kroppen. Måske for at underbygge forklaringen om et overfald. Så sent som fredag i sidste uge overdragede Amin Skov således selv en række billeder af mærkerne til BT som bevis.

Politiet mener imidlertid ikke, de blå, røde og gule blodudtrædninger dokumenterer noget. Skaderne er umiddelbart efter branden blevet fotograferet og vurderet af en retsmediciner, uden at det har rokket ved konklusionen om, at Amin Skov selv førte tændstikken natten til den 21. december.

Amin Skov og Restaurant Vejlegården blev landskendt i 2012, da fagforeningen 3F indledte en blokade mod spisestedet i protest mod en overenskomst indgået med den ‘gule’ fagforening, Krifa. Konflikten eskalerede i sommerens løb og har udløst dødstrusler mod både restauratøren og modparterne hos 3F.

BT følger sagen tæt.

Afstemning

Vejlegårdsagen - kort fortalt

November 2011: Amin Skov overtager forpagtningen af Restaurant Vejlegården i Vejle. Han opsiger stedets hidtil gældende overenskomst med fagforbundet 3F og tegner i stedet overenskomst med Kristeligt Fagforening.

December 2011: 3F varsler konflikt mod Vejlegården.

Marts 2012: 3F stiller med 50 blokadevagter foran restauranten. De mødes af moddemonstration af Venstres Ungdom og Liberal Alliances Ungdom.

April 2012: 3F inddrager en række øvrige LO-forbund i sympatikonflikter. Der har været daglige blokader lige siden.

November 2012: Arbejdsretten afgør, at 3Fs konflikt er lovlig, men at forbundet dog er gået for vidt i visse tilfælde.

21. december 2012: Der opstår brand på Vejlegården, og der er flere arnesteder. Amin Skov indlægges med røgforgiftning. Restauranten har ikke været genåbnet.

22. januar 2013: Amin Skov sigtes af Sydøstjyllands Politi for selv at stå bag branden på Vejlegården.

Relaterede

Det læser andre