Østre Landsret har torsdag kendt seks mænd skyldige i danmarkshistoriens største røveri, oplyser Statsadvokaten for Nordsjælland og Københavns Vestegn.

Dermed betragter anklagemyndigheden sagen som afsluttet - på trods af, at hele rekordbyttet fra røveriet er stadig væk.

Fire millioner kroner er fundet nedgravet i haven ved hovedmandens daværende kærestes hus i Odense, men hele 58 millioner kroner stadig mangler.

Gummiged og skraldevogne
Det voldsomme røveri blev begået tidligt om morgenen 10. august 2008 på Kornmarksvej i Brøndby, hvor svært bevæbnede gerningsmænd kørte en 22 ton tung gummiged gennem muren til Dansk Værdihåndtering.
 
Bag muren gemte sig ikke mindre end 62 millioner kroner, som fire mænd slap væk med i tre hurtige Audi’er.

En flugt, der blandt andet lykkedes, fordi gerningsmændene stak ild til 11 stjålne skraldebiler, som de placerede på strategiske steder omkring politigården og Dansk Værdihåndtering. Desuden spredte de rigeligt med partisansøm i området til eventuelle politibiler.

LÆS

- Politiet har flere gange sagt, at røveriet blev udført af en bande dybt professionelle røvere. Men det passer ikke. Det blev udført at helt almindelige kriminelle, som dårligt nok kendte hinanden, har en af gerningsmændene tidligere hævdet i B.T.

Flere af mændene - inklusive nogle af bagmændene - stammer dog fra det kriminelle miljø i Sverige.

Skyldige trods anke

I byretten er i alt 15 mænd gennem to retssager blevet idømt straffe på i alt 110 års fængsel for kuppet, hvoraf de seks havde valgt at anke til Landsretten i håb om frifindelse eller en mildere straf.

De øvrige opgav at anke, og til gengæld har anklagemyndigheden opgivet kravet om at få dem straffet hårdere.

De seks mænd er en 44-årig dansker, en 41-årig fransk statsborger med algerisk baggrund, en 32-årig marokkaner, en 39-årig svensker samt en 38-årig dansker og 39-årig polak, som begge bor i Sverige.

LÆS

Torsdag fandt Østre Landsret ligesom byretten alle seks skyldige - men den endelige straf bliver først udmålt om en måneds tid.

- Bevismaterialet er enormt og komplekst, siger senioranklager Tine Ginnerup, Statsadvokaten for Nordsjælland og Københavns Vestegn, der glæder sig over, at sagen nu er endeligt afsluttet.

Hun henviser til efterforskningsmaterialets omfang, der blandt andet omfatter 380.000 teleoplysninger.

Men på trods af det enorme efterforskningsarbejde, mangler politiet stadig at knække den sidste hemmelighed:

Hvor er pengene.