16årigkendtskyldig
40-årige Tine Rømer Holtegaard (th.) blev den 8. oktober 2014 dræbt i sit hjem ved Kvissel i Nordjylland. Hendes 16-årige datter, Lisa Borch(tv.) blev dømt for drabet sammen med en 29-årig kæreste, og modtog en rekordlang fængselsdom.
Kvissel-drab
40-årige Tine Rømer Holtegaard (th.) blev den 8. oktober 2014 dræbt i sit hjem ved Kvissel i Nordjylland. Hendes 16-årige datter, LB (tv.) er tiltalt for drabet sammen med hendes 29-årige ven, BMA, der er udenlandsk statsborger.
LisaKvisseldrabet
16-årige Lisa Borch er ved retten i Hjørring kendt skyldig i drabet på sin mor.

Det var den 16-årige Lisa Borch, der sammen med 29-årige Bakhtiar Mohammed Abdullah, stod bag drabet på Lisas mor, 40-årige Tine Rømer Holtegaard. Det har retten i Hjørring netop afgjort.

Dermed valgte retten at følge anklageskriftet og anklager Karina Skous udlægning af hændelsesforløbet, der førte til, at Tine Rømer Holtegaard om aftenen 8. oktober sidste år blev dræbt med adskillige knivstik i brystet i sit hjem i den nordjyske stationsby Kvissel.

Anklageren har under retssagen tegnet et billede af en kynisk og følelseskold datter, der udtænkte drabet på sin mor, og som fik sin kæreste til at føre kniven mod moren. Det er kommet frem under retssagen, at Tine Rømer Holtegaard ikke var begejstret for datterens mange indvandrervenner og kærester, heriblandt Bakhtiar Mohammed Abdullah. Både Lisa Borchs tvillingesøster og stedfar har i retten fortalt om et betændt forhold mellem mor og datter, selvom Lisa Borch i retten selv beskrev deres forhold som 'fint'.

Den 16-årige datter - der var 15 år på drabstidspunktet - var eneste person i huset i Kvissel, da ambulance og politi ankom til stedet om aftenen 8. oktober sidste år. Lisa Borch blev anholdt få timer efter, da politiet ikke havde fundet spor efter indbrud i huset samtidig med, at ordensmagten fandt hendes opførsel mistænkelig. Flere politifolk og ambulancereddere har i retten forklaret, at Lisa Borch reagerede med bemærkelsesværdig ro og kølighed situationens alvor taget i betragtning. Få timer senere blev Bakhtiar Mohammed Abdullah også anholdt og sigtet for drabet.

Begge de tiltalte har nægtet sig skyldige, og under retssagen, der begyndte mandag sidste uge, har de to tiltalte på skift anklaget hinanden for at have dræbt Tine Rømer Holtegaard. Men de har haft overordentligt svært ved at holde styr på, hvad der skete på selve drabsaftenen, og anklager Karina Skou sagde i sin procedure, at hun aldrig havde oplevet så mange skiftende forklaringer. Hun sagde, at de tiltalte har tilpasset deres forklaringer gradvist efter beviserne er blevet lagt frem.

Lisa Borch forklarede i retten, at hun var i husets badeværelse, da hun hørte larm fra morens soveværelse på førstesalen. Herefter så hun en skikkelse i haven, som hun i retten har gættet på var Bakhtiar Mohammed Abdullah. Han forklarede modsat, at han først kom ud til huset i Kvissel, da Tine Rømer Holtegaard var død. Her var Lisa Borch brudt sammen og havde tilstået drabet, forklarede han.

Begge tiltalte var dog belastet af flere tekniske beviser. Der var blandt andet blodspor fra afdøde på den 29-åriges skjorte, og teleoplysninger afslørede, at Lisa Borch først ringede efter en taxa til Bakhtiar og til flere venner, inden hun ringede 112 og fik tilkaldt politi og ambulance. Samtidig kom det frem, at hun aldrig forsøgte at give moren førstehjælp, sådan som sygeplejersken hos alarmcentralen instruerede hende i.

Desuden har den 29-årige Bakhtiar Mohammed Abdullah ad flere omgange inden retssagens begyndelse erkendt, at det var ham, der førte kniven mod 40-årige Tine Rømer Holtegaard, men han forklarede, at Lisa havde tilskyndet ham og førte hans hånd. Den forklaring trak han dog tilbage i retten - han forklarede sin løgn med, at han var bange for Lisa og hendes indvandrervenner, og kun derfor påtog han sig skylden for drabet.

Men en enig nævningeret fandt altså de tiltaltes forklaringer 'utroværdige', og derfor blev de begge kendt skyldige i drabet. Retten fandt dog ikke, at drabet udelukkende skete efter foranledning af Lisa Borch, men det var eneste punkt, hvor kendelsen afveg fra anklageskriftet.

»Jeg er meget tilfreds med kendelsen. De (Lisa Borch og Bakhtiar Mohammed Abdullah, red.) var, som jeg også sagde i proceduren, de eneste i huset på drabstidspunktet, og så er de belastet af de mange skiftende og usammenhængende forklaringer,« sagde anklager Karina Skou umiddelbart efter kendelsen.

De to drabsmænd får først udmålt deres straf på mandag.

SMS

Tophistorier

LIGE NU: Historisk badehotel brændt ned til grunden

LIGE NU: Historisk badehotel brændt ned til grunden

Dansk landsholdslegende brændte sammen: Nu vil han tilbage

Dansk landsholdslegende brændte sammen: Nu vil han tilbage

Stormen Karl er på vej: Vejret skifter for alvor nu
Typisk efterårsvejr med langt mere blæsende og køligere vejr rammer Danmark i løbet af ugen, lyder det fra DMI. Scanpix/Bax Lindhardt

Stormen Karl er på vej: Vejret skifter for alvor nu

Seksårig pige ringede til politiet: 'Mine forældre er døde' - nu er tre anholdt for det tredobbelte drab
Det var i dette hus, at tre personer i weekenden blev fundet dræbt.

Seksårig pige ringede til politiet: 'Mine forældre er døde' - nu er tre anholdt for det tredobbelte drab

Pernille Vermund er højrefløjens nye darling: ’Jeg bliver jo nok set som en, der spiser børn til morgenmad’

Pernille Vermund er højrefløjens nye darling: ’Jeg bliver jo nok set som en, der spiser børn til morgenmad’

Flere sårede i Malmø efter blodigt skuddrama: 'Jeg hørte omkring 20 skud'
Malmø søndag aften. Politiets teknikere undersøger en bil i forbindelse med en skudepisode tidligere på aftenen i den sydlige del af Malmø.

Flere sårede i Malmø efter blodigt skuddrama: 'Jeg hørte omkring 20 skud'

Skrækindjagende klovn luskede rundt i skov: Nu er manden bag masken afsløret og anholdt

Skrækindjagende klovn luskede rundt i skov: Nu er manden bag masken afsløret og anholdt

BTs sportschef: Derfor bør OB ikke fyre Kent Nielsen

BTs sportschef: Derfor bør OB ikke fyre Kent Nielsen

Hitter på Facebook