Datatilsynet har haft Rigshospitalet og SAS til at stå skoleret i sagen om Se og Hør, som angiveligt har modtaget personfølsomme oplysninger om kendte og kongelige.

Flyselskabet SAS og Rigshospitalet har forklaret over for Datatilsynet, hvordan de håndterer personfølsomme oplysninger. Det skriver MediaWatch.

Der er tale om en udløber af Se og Hør-skandalen, hvor medarbejdere fra SAS og Rigshospitalet er blevet beskyldt for at give oplysninger om kendte og kongelige videre til ugebladet.

Datatilsynet bad derfor i maj om en redegørelse for, hvordan de personfølsomme oplysninger behandles.

»Som følge af presseomtalen af Se og Hør har vi taget sager op over for SAS og Region Hovedstaden vedrørende Rigshospitalet,« siger Lena Andersen, kontorchef i Datatilsynet, til MediaWatch.

Se og Hør-sagen har givet anledning til en række historier om, at personer i SAS har fået betaling for oplysninger om, hvornår kendisser og kongelige skulle ud at rejse af landet, mens at mindst én ansat på Rigshospitalets scanningsafdeling angiveligt skulle havet tippet ugebladet om kendtes aftaler på hospitalet.

»De bad os om at klarlægge vores arbejdsgange i forhold til passageroplysninger på baggrund af de påstande, som vi stadig ikke har kunne bekræfte, om, at en medarbejder i SAS har udleveret passageroplysninger til Se og Hør,« siger SAS’ pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen, til MediaWatch.

I maj bad Trafikstyrelsen også om en redegørelse fra SAS for, hvordan flyselskabet håndterer persondata.

Ifølge Trine Kromann-Mikkelsen vendte SAS hurtigt tilbage til både Datatilsynet og Trafikstyrelsen med meddelelsen om, at man ikke havde fundet frem til, at der er foregået noget ulovligt. Rigshospitalet valgte i maj at indlede en undersøgelse af sagen.