Rasmus' far: Jeg bliver svinet til at feminister

Først kæmpede Carsten for samværsretten til sin søn - og blev tildelt samvær med drengen. Men så blev sønnen myrdet af sin mor. Derefter kæmpede Carsten for retten til at begrave sin søn på Frederiksberg i stedet for Aalborg, som moderen ønskede - og tabte.

Midt i sorgen bliver Carsten nu lagt for had af feminister.

På sin Facebook-profil har Carsten modtaget adskillige personlige og hadefulde beskeder fra feminister.

- Jeg har måtte slette indlæg og blokere personer. Det er feminister, som prøver at gøre sagen til en kamp mellem mænd og kvinder. De skriver ting, som 'hvorfor var du der ikke for hende' og 'hvorfor samarbejdede du ikke med hende'. Sandheden er, at jeg prøvede at samarbejde, men hun gjorde alt for at forhindre mig i at se min søn, siger Carsten.

Børnelæge og debattør, Vibeke Manniche, insinuerer på sin hjemmeside, at Carsten er psykopat og henviser til en ældre artikel fra Ekstra Bladet, der omhandler en dom på to år, som Carsten fik i 2010, men som i Landsretten i 2013 blev sat ned til halvandet års fængsel, hvoraf ét år og to måneder blev gjort betinget.

Vibeke Manniche skriver på sin hjemmeside:

- Lad mig straks understrege – jeg kender INTET til sagen, udover hvad vi kan følge i pressen. I mine øjne ledes tankerne, hvad angår faren, hen på en psykopat, når man læser tidligere artikel fra Ekstrabladet. Dette indtryk understøttes af farens patetiske inddragelse af offentligheden i sagen om Rasmus begravelse. Det er som om, at kampen mod moren skal fortsætte – for enhver pris. Rasmus synes sekundær. Næsten ligegyldig. Overhovedet at have kræfter til at skamride medierne få dage efter ens barn er død, forbliver mig en gåde. Lad mig dog præcisere, at jeg intet belæg har for at kalde faren psykopat – og gør det da heller ikke.

Dommen indgik aldrig i samværssagen, fordi moderen kendte til den, længe før de fik barn sammen, fortæller Carsten.

- Dommen var det første, hun smed på bordet, men den indgik aldrig i sagen. Den omhandler forhold, der fandt sted, før jeg mødte hende, og vi var sammen i to år og fik Rasmus, efter jeg fik dommen, så hun vidste alt om det.

I anklagen fra dengang hed det, at Carsten havde truet en mand der skyldte ham 330.000 med ordene:

- Du skal aflevere en stor pose mønt i dag, min ven. Ellers flækker jeg skallen på dig og dine fire børn! Har du fattet det!

Men udtalelsen var mindre hård i virkeligheden.

- Den faldt i en mundtlig konflikt, hvor han truede mig med sine voksne sønner, der var relateret til det ene og det andet. Jeg sagde, at de alle sammen kunne få en røvfuld. Men det ligger lang tid tilbage. Siden har jeg afsonet min straf, taget en uddannelse som pædagog og fået en vidunderlig søn, som nu er blevet slået ihjel.

Anklagen omfattede syv forhold af ågerlån, fem afpresninger, et tilfælde af ulovlig tvang, rufferi og våbenloven.

Har du nogensinde truet eller presset moderen?

- Aldrig, aldrig, aldrig, aldrig. Hun har sagt, at hun følte sig presset, men det var et pres, jeg lagde på hende gennem statsamtet. De var mit talerør, siger Carsten, som lørdag skal til sin søns begravelse.

Moderen er fængslet i surrogat på en lukket afdeling og ventes ikke at deltage i begravelsen.

BT har været i kontakt med familie og venner på moderens side, men ingen har ønsket af udtale sig om sagen.

Læs hele Vibeke Manniches indlæg på hendes hjemmeside:
http://vibekemanniche.dk/?p=4585

Læs også: