Henrik Qvortrup er blandt mange ting kendt for at udstille politikere, der ikke vil svare på spørgsmål. Torsdag aften var det ham, der nægtede at svare på spørgsmål.

En skov af kameraer og mikrofoner mødte den tidligere Se og Hør-chefredaktør Henrik Qvortrup, da han her til aften mødte op i Borgerforeningens Kulturhus i Svendborg. Jægeren er i den grad blevet den jagede. Og svarene fra den garvede politiske journalist lignede til forveksling noget, man kunne høre fra en hårdt presset politiker.

- Vi kan stå her i fem minutter eller tyve minutter. Det er op til jer. Men jeg har ingen kommentarer, sagde Qvortrup som svar til journalisternes spørgsmål om hans rolle i kreditkortskandalen.

- Ingen kommentarer, gentog han igen og igen.

Borgerforeningens Kulturhus i Svendborg har for mere end et halvt år siden bestilt Henrik Qvortrup til at holde foredrag om dansk politik, spin og livet på Christiansborg. Den aftale ville han ikke svigte, selvom han lige nu er centrum i den største danske medieskandale i nyere tid. En skandale som allerede har kostet ham jobbet som politisk kommentator på TV2 og sendt talrige andre journalister på ufrivillig ferie. En sag, der handler om, at Henrik Qvortrup vidste, at Se og Hør systematisk overvågede kendte, politikere og kongelige i perioden 2008-2012.

De mange fremmødte svendborggensere, der havde betalt 190 kroner for at høre på Henrik Qvortrup, gav ham dog et varmt bifald, da han trådte op på scenen. Men de fik heller ikke hans udlægning af skandalen.

- Jeg er nødt til at skuffe Jer. Jeg kommer ikke ind på min tid på Se og Hør. Hvis nogen bagefter har lyst til at stille spørgsmål, der omhandler det emne, vil jeg sige tog ting: Det ene er, at det ville jeg også have gjort. Det andet er, at I får ikke noget svar. Nu må sagen køre sin gang, sagde Henrik Qvortrup ned i mikrofonen.

Spørgsmålene står ellers i kø. For få dage afviste Henrik Qvortrup at have kendt til, at Se og Hørs såkaldte tys-tys-kilde ulovligt overvågede kendte menneskers kredit kortoplysninger.

Tidligere torsdag kunne BT så bringe en mail, der blev sendt til Qvortrup i 2008 og som klart dokumenterer, at Qvortrup kendte til kildens adgang til kreditkortoplysninger, som blev brugt til at overvåge dem ud fra.

Da BT torsdag aften spurgte, om han fastholder sin forklaring svarede han igen:

- Ingen kommentarer.

Hvordan har du med at skulle stå i to timer og tale uden om?

- Jeg taler ikke uden om. Jeg taler om det, som jeg er blevet booket til, nemlig dansk politik, lød det fra Qvortrup, der trods situationens alvor havde overskud til at smile og joke med sagen under foredraget.

- Meningsmålinger viser, at journalister er den faggruppe, som befolkningen har mindst tillid til. I de seneste målinger er tilliden vokset, men måske er den faldet lidt igen, den sidste uges tid, sagde han til publikum, der kvitterede med latter og yderligere klapsalver, da Qvortrup forlod salen efter halvanden times udenomsnak om Anders Fogh, Lars Løkke og Helle Thorning-Schmidt.