KØB PLUS!

Professor: Lad forældre og børn have sex

Hvad er det logiske argument for, at forældre og børn eller søskende indbyrdes ikke skal have lov til at have sex med hinanden, hvis alle parter er voksne og det foregår frivilligt?

Den kontroversielle debat fik mandag næring, efter at professor ved Copenhagen Business School, Vagn Greve, rejste spørgsmålet.

Anledningen var et halvsøskendepar fra Aarhus, der i Information forleden stod frem og fortalte om deres indbyrdes kærlighed, der har resulteret i en lille søn.

Ifølge juraprofessor Vagn Greve findes der intet logisk argument for at forbyde forældre at have sex med deres børn, hvis blot børnene er over 18 år og forholdet er frivilligt.

- Efter min opfattelse burde vi afkriminalisere sex mellem far og datter, så længe de begge er myndige og forholdet er frivilligt. Det kan ikke sagligt begrundes, at vi behandler den biologiske familie anderledes end den sociale familie. Men man kan diskutere om aldersgrænsen skal være 18 eller 20 år, siger Vagn Greve til mx.dk.

Han har beskæftiget sig indgående med emnet, og henviser eksempelvis til andre europæiske lande som Spanien, Italien, Holland og Frankrig, hvor søskendesex har være afkriminaliseret i 200 år.

Derfor foreslår han, at straffelovens paragraf 210, der kan udløse op til seks års fængsel ved ’samleje med en slægtning i nedstigende linje’, bliver afskaffet.

Vagn Greve siger, at flere af argumenterne imod sex mellem slægtninge ikke holder for en logisk prøvelse.

Blandt andet argumentet om, at risikoen for at få børn med misdannelser er større, når forældrene er blodbeslægtede. Risikoen for at få et barn med en genetisk defekt stiger fra cirka fem til otte procent, hvis forældrene er halvsøskende.

- Det er ganske mange år siden, vi i Danmark gjorde det lovligt for folk med genetiske defekter at avle børn, selv om vi ved, at risikoen for, at gendefekten videreføres til barnet er 50 procent, hvis den ene forælder bærer gendefekten. Når man så kriminaliserer en stigning på fem til otte procent, savner det enhver logisk sammenhæng, at man tillader en risiko på 50 procent, påpeger Vagn Greve til mx.dk.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN NEDENFOR

Din kommentar

Kommentarer

Magt

Skrevet af Anonym, Lørdag den 31. maj 2014, 03:13

Der vil altid være et magt forhold hvor datteren er den svage ,en far vil altid være en autoritet i forhold til datteren derfor skal det ikke tillades,det kan aldrig blive et ligeværdigt forhold,heller ikke hvis det er en ikke biologisk far ,der har indtaget en far rolle overfor datteren.

hans logik er ulogisk

Skrevet af Jens Paul Hansen, Søndag den 16. december 2012, 05:25

Hehe, Måske er det muligt i professorens optik. Altså bruge logiske argumenter for noget grimt og unaturligt.

Men der er også noget der hedder moral og etik. Og de fleste love er bygget op efter Moral og Etik og de står stærkere end juralogik. Nogengange skal man bare mærke efter i maven om det er rigtigt eller forkert og siger de fleste at det er forkert og skal være strafbart, tjaa så bliver det strafbart, uanset hvordan man så kan perspektivere det til noget andet, hvilket jeg mener man ikke kan. Man kan aldrig vide om det er frivilligt, i familien, der kan være mental styring selv om de er 20 eller 30 år gamle. Man behøver ikke jura logik for at vide det er forkert og grimt, man skal bare mærke efter i maven. Love kan godt blive lavet efter den simple metode: Mavefornemmelse. og bliver loven lavet imod jaa så er det dermed strafbart uanset professorens gode forklaringer.

Så lad da vær...

Skrevet af Karin Holmgreen, Torsdag den 8. november 2012, 12:00

Jeg ved ikke om om der forgår for lidt i Hr.Vagn Greves liv,at han synes der skulle ske lidt for at få opmærksomhed, ved at rejse en debat som denne. Et hvert selvstændig tænkende menneske på denne jord, ved at sex mellem familiemedlemmer er no go,at man overhoved kan få den tanke er grotesk,især i den verden vi lever i idag,synes verden har problemer nok, hvorfor tilføje mere som indavl som der kan medføre sygdomme som igen skal kureres med medicin o.s.v...Så Hr Greve det er en ommer.

Til grin - ikke ham, men jer

Skrevet af Morten, Torsdag den 8. november 2012, 09:40

Så moralsk pure i alle er, det er da helt utroligt.
Porno skal også ulovliggøres, fordi det er et UHELLIGT TABU!!! 11!!!

Seriøst, hvis der er mere end 2 folk her der faktisk læste artiklen og forstod hans pointe uden fordomme, så ville i forstå at han mener voksne mennesker.
Børn er ikke voksne mennesker, og voksne mennesker er ikke børn.
Hvis man er over 18 og kommer i et tvunget forhold med sin far, er det nok tid til løsrivelse. Det kunne lige så godt være et stofmisbrug eller prostitution, men sex mellem 2 mennesker er jo ikke ulovligt.

Bruno Holle

Skrevet af Paw, Torsdag den 8. november 2012, 01:58

Har du overhoved læst hans artikel? Han skriver udetrykkeligt at det er fra 18 eller endda 20 år og opefter. Og hvorfor tyer du til et Ad Hominum angreb på manden? Læs artiklen før du kommentere og hold dine personlige angreb for dig selv, der kommer ikke noget ud af at angribe ham. Og det ser ud til at dit argument er mønstret på "børn" altså mennesker under 18 som efter alt at dømme ikke havde sammentykket til sex. Det er jo slet ikke hvad Vang han stiller spørgsmål til. Ommer

Om børn & forældre kan have sex med hinanden

Skrevet af Bruno J. Hollendsted, Onsdag den 7. november 2012, 18:09

Vang Greve giver i Extrabkadet d. 7/11 udtryk for at det er en god ide at børn og forældre kan have sex med hinanden. Jeg ved ikke om VAgn Greve har, eller tidligere har haft sex med sine egne
børn? Vagn Greve, det er en usædvanlig pervers tankegang du besidder!

Børn kan overhovede ikke give en meningsfuld tilslutning til et sådant forhold!

Erfaringen her, er, at uanset vil børn pådrage sig alvorlige traumer, som er meget vanskelelige at behandle, da meget sjældent har mulighed for at sætte ord på de konkrete handlinger.

Bruno Hollendsted
50 39 53 43

Bruno J. Hollendsted, 18:09

Skrevet af Philip, Torsdag den 8. november 2012, 05:15

Ja du kører sikkert i den samme rille som du altid har gjort når du hører eller ser noget med sex der omhandler børn og døtre.

Men børn af forældre kan jo altså også være 50 år ligeså døtre eftersom begge jo er børn og døtre af deres forældre for evigt uanset hvilken alder de har.

Så slap lidt af næste gang du ser noget som feks:
"Du har en dejlig datter"
For det kunne jo meget vel tænkes at hun var 30 år eller mere og dermed ikke en eller anden overgrebs situation du behøver at stikke din næse i eller blande dig i.

Prøv nu at begynd at blive lidt frisk i pæren og læs og forstå eftersom det helt sikkert vil være gavnligt for dit blodtryk :-)

Om børn & forældre kan have sex med hinanden

Skrevet af Bruno J. Hollendsted, Onsdag den 7. november 2012, 18:09

Vang Greve giver i Extrabkadet d. 7/11 udtryk for at det er en god ide at børn og forældre kan have sex med hinanden. Jeg ved ikke om VAgn Greve har, eller tidligere har haft sex med sine egne
børn? Vagn Greve, det er en usædvanlig pervers tankegang du besidder!

Børn kan overhovede ikke give en meningsfuld tilslutning til et sådant forhold!

Erfaringen her, er, at uanset vil børn pådrage sig alvorlige traumer, som er meget vanskelelige at behandle, da meget sjældent har mulighed for at sætte ord på de konkrete handlinger.

Bruno Hollendsted
50 39 53 43

ER DET VERDENS / DK'S ENESTE PROBLEM??

Skrevet af Parih, Onsdag den 7. november 2012, 14:33

ER dette det danske samfunds eneste ønske, eller det eneste "uretfærdighed" fordi man ikke må være sammen med sin børn eller søskende???

hvad bliver det næste? at man må slå hinanden ihjel, der er lov for alt hvad vi må og ikke må.

men der findes 1000vis andre af problemstillinger, ved ikke hvorfor lige denne skulle prioriteres?

?

Skrevet af jørgen , Onsdag den 7. november 2012, 13:02

kom frisk ind i et oplyst samfund, ?? slap selv af

men lov skal man land bygge

Slap lige af

Skrevet af Jens Juul Larsen, Onsdag den 7. november 2012, 12:26

Se tingene logisk og fordomsfrit, istedet for at male billeder af Fanden selv.
ALT kan misbruges i dag, men det betyder ikke at vi skal have lovgivning imod ALT?
Vågn nu op kære danskere, og kom frisk ind i et oplyst samfund, hvor mennesker kan tage ansvar for deres eget liv, hvis de ellers er nogenlunde friske i pæren

Jens Juul Larsen, 12:26

Skrevet af Philip, Onsdag den 7. november 2012, 16:19

Hahahahahaha great :-)
10-4 til dig.
Ja det er netop det med at være frisk i pæren og læse og forstå det skrevne fremfor at fare op i det røde felt og gå amok ved at skrive om alt det man TROR man har læst og forstået.

hmm....

Skrevet af Sanne, Torsdag den 8. november 2012, 14:58

Hvad er det I skriver, mener I virkelig at det skulle være lovligt?
Ofte kommer den slags sager først frem mange år efter misbruget, da børnene ikke helt er klar over om det er unormalt eller ej, og der er en del skam indblandet- og hvad så, kan faderen så bare påstå at det først begyndte da hun blev 18!

Men der er da forhåbentlig ingen der tror på, at der findes nogle døtre, der gerne vil dyrke sex med deres far, frivilligt!!!! Og det er da heller ikke en "normal" far der har lyst til at dyrke sex med sin egen datter, så dette fortagende ville aldrig blive fortaget af "normale" fornuftige tænkende mennesker.

Man kan jo ikke lovliggøre noget, hvor der altid vil være en stor chance for at, der er en svag part i det her. Med alt den fokus der på incest og pædofili i dag, skal vi da hellere tage en debat om hvordan vi får straffene hårdere, så vi kan få buret de mennesker inde i længere tid end det er muligt i dag.

Og til de "mænd" der åbenbart menere at det er okey, de skal have noget hjælp i form af psykiater el. lign. så de ikke ødelægger deres døtres liv.

Sanne

Sanne, 14:58

Skrevet af Philip, Fredag den 9. november 2012, 13:10

Gaaabbb zzzzzzzzzzzzz

fik

Skrevet af N., Onsdag den 7. november 2012, 12:06

DA 140000 dkr for at holde min kæft,,,så moralsk skal jeg vel ik kæfte for meget op,,,,el hvad

ok

Skrevet af jensen, Onsdag den 7. november 2012, 13:08

det var ikke så lidt

Bare fordi noget er lovligt

Skrevet af Philip, Onsdag den 7. november 2012, 12:03

Er der jo ingen der siger at man eller alle absolut med al djævlens vold og magt SKAL gøre det.

På samme måde som det at man er buksemyndig når man fylder 15 år er der jo ingen tvang eller nogen der siger at folk absolut skal gå ud og bolle til højre og venstre.
Forøvrigt tror og ved jeg at de vil skide på loven eftersom mange slet ikke ved at den existerer eller også er bedøvende hvor forbudt det er eller ej.

sødeste

Skrevet af jørgen , Onsdag den 7. november 2012, 11:15

sødeste

Skrevet af jørgen , Onsdag den 7. november 2012, 11:15

Hej søde

Skrevet af Pippi, Onsdag den 7. november 2012, 11:10

Min elefant trænger til sex, har også to hingste der skal ha tømt bollerne bagefter, ligger du lige røv til det søde, så kan du få et glas mælk bagefter

WTF

Skrevet af gg, Onsdag den 7. november 2012, 10:33

Vagn Greve TA DIG SAMMEN

gå til en psyk!

professor ved Copenhagen Business School, Vagn Greve

kz lejre med dig!

jeg forstår ik vores samfund bare tilader at bringe klassiske tabuer op,,,,,,,du klam,,,,,,der er jo nok en grund til at menneskelige samfund har skabt de tabuer NOK FORDI DET GIR EN DEL BALLADE

hmm

Skrevet af N., Onsdag den 7. november 2012, 10:24

ps , c ,,, må dine kræftknuder i røven på dig æde dig op

N

du er vammel nasty amoralsk ,,,,,HYKLERISK,,,,,,ja bliv præst

din klamme børnepiller,!

hmm

Skrevet af N:, Onsdag den 7. november 2012, 10:15

men lad mig dog så sige at,,,,,,,,,, nej skal være ulovligt det det er bare for sygt,,,,,,,,,,,,,,, tro mig kommer intet lykkeligt ud af det .

men ok det var så ikke den biologiske far(kriminel lav alder),,,,,BUT FUCKING STILL.
hvad sker sker i nogle syge menneskers hjerner,,i dont know,,,eller hvad sir i C og S.....og moderen,,,vidste ved alt????

men ok de heller ikkke etnisk dansk mor/datter måske det en udenlandsk ting hmmm føj for saten

the DADDY skriver så en del om jura etik mm. HMM.

hmm

Skrevet af N., Onsdag den 7. november 2012, 10:06

en lille SAND historie,,,,,,,,,,,kom sammen med en pige,i hellerup,

læste dagbog,,,om at morens mand kneppede hende på spise bordet da hun var 14,,,,,,,,,det eneste problem denne pige havde var at jeg fandt ud af det,,,,,,,, de er velhavende ,,,,,han arbejder for cphlex advokaterne(,,,,,, ja de var pænt twistede,,,,ja han skullle vel ha været præst),,,,ER SÅ IKKE SAMMEN PÅ NOGEN MÅDE MED DISSE NASTY MENNESKER

Det handler om mere end bare sex

Skrevet af Hilda, Onsdag den 7. november 2012, 09:59

Et problem med sex mellem forældre og børn kan være, at der er ubalance i magtforholdet, så det kan være meget svært at vide, om det i virkeligheden er frivilligt eller først startede, når børnene var "gamle nok".
Som vi kan se i alle de incest-sager der har været de sidste par år, lader det ikke til at være de mest psykisk velfungerende mennesker, der ønsker den slags forhold.
Så for at ofre for sådanne forhold skal få det endnu sværre, synes jeg, at det skal blive ved med at være ulovligt. Voldtægtsforbryderen bruger jo tit forsvaret: "Hun ville selv." Det skal slet ikke være en mulighed her.
Så er det bare ærgeligt, hvis det går ud over nogen, der gerne vil leve i sådan et forhold. - Ingen love er perfekte, og jeg tror heller ikke at der er mange der i virkeligheden ønsker sex med deres nærmeste familie.

FORKERT

Skrevet af Jens Haarup Mortensen, Onsdag den 7. november 2012, 02:46

Det er forkert at have sex med sine søskende eller sine forældre. Ligeledes kusiner og onkler og tanter. Hvad halvsøskende eller stedfortrædende familiemedlemmer angår - det vil sige skellet mellem biologisk og social familie - så er sagen den samme. Og det er den, fordi, at det i forvejen er forkert at opretholde en ægteskabende samfundsdagsorden, der ikke fungerer. Opgaven er med andre ord ikke at lade stå til, men at indse og indrømme, hvad der altid har været galt, nemlig klamme PROFESSORERE & PRÆSTER, der alle dage har gjort folk syge, hylet dem ud af deres gode sind og ellers ægteskabende følelse og forstand med livet, grundet rationalismens GUD og LOGIKKERNE omkring den. - Spørgsmålet om, hvorvidt der findes logisk saglige argumenter til at forbyde eller tillade er med andre ord uinteressant, når det er sagt, at det er forkert. Det er kun perverterede mennesker på landets UNIVERSITETER eller i STATEN eller i KIRKEN, der kan finde på at tænke sådan. Det er forstandsløst at og befolkningen bliver følgeligt syge i hjertet af den slags eller form for videnskulturel spørgen. Og det samme gælder som bekendt indenfor politik. Tak.

Jeg håber I kan bruge sandheden til vort livs ærlige hjertegode!
VORT vikongstrolige danske kød
Jens Haarup Mortensen

EfterSkrift:

BemærkVel*TREENIGHEDENS DANSKE OPLYSNING*VelBemærket

Dette er i al evighed VORT vikongstrolige-hjertetrolige-&-oplysningstrolige DANSKE kød, blod og ånd i treenighedens åbenbarne forstand på og med vore egne, med vort skrivemål:

DANMARKs Kirke: Livet-Mennesket-&-Samfundets NAVN
DANMARKs Kongehus: Hjertegodset-Slægten-Ansvaret
DANMARKs Folketing: Landet-Befolkningen-Virksomheden

Ærbødigst,
Jens Haarup Mortensen

Fritz

Skrevet af Nana, Onsdag den 7. november 2012, 01:24

Grunden til at det er ulovligt i dag (altså sex mellem forældre og børn) er bl.a. at forældrene er børnenes værge og skal varetage børnenes tarv. Man kunne forestille sig en fader (eller onkel eller andet) præparerer barnet fra lille af - når du bliver stor skal vi lave "sjove" ting sammen. Så kan det diskuteres om det er frivilligt eller mange års manipulation. Det samme gælder hvis en storebror har udset sig lillesøster. Nej til sex i familierne.

Sygt og forkert.

Skrevet af Marie, Onsdag den 7. november 2012, 01:09

Hvad er det for en udtalelse at komme med? At det er okay at far og datter har sex? Bare tanken får det til at vende sig i mig! Det er så forkert på så mange måder, det har aldrig været meningen at man skulle have sex indbyrdes i familien og at tænke på alle de misdannelser der vil komme.. Efter min mening burde han få høvl for sådan en udtalelse.

fy for helvede

Skrevet af kasper lønberg, Onsdag den 7. november 2012, 19:19

hvis det var mine børn en onkel eller andet prøvede det med hed det at jeg fik 16 år for mord fy fo h det er for klamt hvis man ikke kan se det er der jo noget galt i hovedet på en

Det kimer nu til pulefest

Skrevet af Jens Bollegall, Onsdag den 7. november 2012, 00:12

Nu er der endelig mulighed for, at gøre de normalt røvkedelige familie-sammenkomster lidt mere spændende, når man kan kneppe søs eller
moster og måske også få et blowjob af farmor (helt uden tænder).
Jeg syntes alle skal have lov til, at kneppe med hinanden - , også dyr. Heste, gris, køer og får - hører til min fuckegård.....