Først da to af brødrene Prices nærmeste ansatte begyndte at indkøbe kaviar, som end ikke var på menukortet, fattede man mistanke. I dag er de to, der var ansat som chefer, tiltalt for bedrageri, og i næste uge skal de i retten. Men inden nåede de at bedrage Pricerne for en kvart million.

Adam og James Price har med flid, vid og rigeligt med smør indtaget de danske stuer med deres madprogram ‘Spice med Price’. Og i 2012 kanaliserede de succesen ud i restaurant ‘Brdr. Price i Tivoli’.

Men restauranten var kun lige løbet i gang, da to af deres nærmeste ansatte i august 2012 begyndte et omfattende bedrageri bag om ryggen på deres kendte bosser. Den ene var en 37-årig restaurantchef, som man i Price-direktionen havde ‘stor tillid til’, den anden en 26-årig køkkenchef.

Begge med ansættelser på ansete restauranter på cv’et.

Stak pengene i egne lommer
Gennem et år holdt de to chefer arrangementer i Brdr. Prices navn for firmaer og for private, men pengene stak de i egne lommer.

De brugte restaurantens råvarer, solgte vin og købte varer til eget forbrug, men også de penge røg i lommerne. I alt nåede de at svindle for 292.839 kroner, inden de blev afsløret i juli sidste år. Det fremgår af retsmødebegæringen forud for retssagen.

I juli 2013 opdagede man pludselig på en faktura, at der var købt kaviar ind, til trods for at den eksklusive spise ikke indgår i nogen af retterne på Tivoli-restauranten. Bedrageriet rystede Price-brødrene, fortæller administrerende direktør for Price-restauranterne, Mads Bøttger.

- De var selvfølgelig chokerede over, at personer, som de havde vist tillid til og fået varmt anbefalet, havde gjort den slags. Det er en på alle måder kedelig sag, som vi heldigvis har arbejdet os ud af. At der er nogle få, brodne kar skal ikke ødelægge det for os, og derfor ser vi også frem til at få sagen afsluttet, siger Mads Bøttger.

I dag står de to tidligere ansatte tiltalt for bedrageri i tilsammen 19 forhold. Men hvorfor sætte karriere og personlig integritet på spil, som Price-direktøren Mads Bøttger spurgte.
Svaret giver forsvareren for den 37-årige restaurantchef:

- Det er helt banalt et spørgsmål om behov. Når man har kone og barn og forsøger at få det hele til at løbe rundt. Vi taler ikke spektakulær kriminalitet. Det er penge, der er lagt i Netto, ikke til racerbiler, siger advokat Asser Gregersen.

Næste onsdag tager hans klient og hans medtiltalte plads på anklagebænken i Københavns Byret i det, der formentlig ender som en ren tilståelsessag. Op til retsmødet har der været diskussioner og forhandlinger om, hvad der egentlig er foregået. Begik de regulært bedrageri, eller tog de sig meget store friheder?

Ser frem til en afgørelse
- Min klient er ikke enig i alle de forhold, anklagemyndigheden har lagt frem, men han ser frem til en afgørelse, siger advokat Peter Trudsø, der skal forsvare den 26-årige køkkenchef i sagen.

I dag har de to herrer fundet sammen om at drive restaurant. Et firma, som de oprettede, mens de stadig var ansat hos Pricerne. Samme dag - 11. juli 2013 - hvor de også begge oprettede personlige holdingselskaber.

Det var blot en uge, før de blev fældet, og selv om det kunne ligne, at de forsøgte at sætte svindleriet i system, så er det ikke tilfældet.

- Det er begået lejlighedsvis og langt fra organiseret. Det svarer til, at der bliver drukket et glas af chefens vin efter endt arbejdsdag eller sendt privatpost med firmaets frimærker. Det er ikke tilladt, men der er langtfra det her til Stein Bagger, siger Asser Gregersen.

Han går ligesom sin advokat-kollega efter en betinget fængselsdom på ’nogle måneder’, men begge er bevidste om, at det taler i skærpende retning, at det er begået i et tillidsforhold som ansatte.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra brødrene James og Adam Price selv. Den 26-årige køkkenchef ønsker ikke at udtale sig, og den 37-årige restaurantchef har ikke svaret på avisens henvendelser.