Præstø-sagen: Elev sendt på 8 km løbetur for at tage en småkage for meget

Den første af de fire elev-vidner, Sebastian Rasmussen, har givet forklaring i sagen om kæntringsulykken på Præstø Fjord 11. februar 2011, hvor 13 elever og to lærere røg i det to grader kolde vand og en af lærerne - Michael Jørgensen - døde

Sebastian Rasmussen var en af de syv elever, der fik hjertestop og var klinisk døde, da de blev reddet op af vandet. Derfor husker han intet fra selve ulykkesdagen, fortalte han ved retten i Nykøbing torsdag.

Hvad, han derimod kunne huske, var, at skolen havde en streng strafkultur.

- Der var mange ting, man fik en straf for, hvis man ikke deltog. For eksempel kunne man blive straffet med at løbe fire km frem og tilbage mellem Grønhøj og skolen. Michael (den afdøde lærer, red.) havde givet mig den straf engang, fordi jeg kom til at tage en små kage for meget til familiemøde, fortalte Sebastian Rasmussen og fortsatte:

- Der var også en, der blev smidt ud, fordi hun ikke ville løbe morgenløb. Jeg syntes, det var lidt overdrevet, at jeg skulle løbe otte km for at tage en småkage for meget.

Præstø-elev: Ingen sagde, hvad vi skulle gøre, hvis båden kæntrede

BT har tidligere beskrevet, hvordan flere elever følte sig presset til at tage med ud at sejle i dragebåden, da de ikke ville risikere at blive straffet.

Efter ulykken blev Sebastian indlagt på Hammel Neurocenter, hvor han var i genoptræning i over et halvt år. I dag er han kommet sig helt og går på HG (Handelsskolens Grundforløb) i Hillerød.

Lundby Efterskole og forstander Truels Truelsen er sigtet i sagen for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af loven om sikkerhed til søs. Forleden fralagde Truels Truelsen sig al juridisk ansvar og gav lærer Michael Jørgensen skylden, da han ikke havde været på skolen på ulykkesdagen og fortalte, at han havde forbudt vintersejlads.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08