KØB PLUS!

Præstø-elev i tårer: Jeg blev lam i højre ben

Andreas Albrecht Hansen fik en blodprop i benet efter kæntringsulykken på Præstø Fjord 11. februar 2011. Det fortalte han som det sidste elev-vidne ud af 10 i retten i Nykøbing fredag

Han var en af de syv elever fra Lundby Efterskole, der fik hjertestop i det iskolde vand, men blev genoplivet af redningsfolk. Ved ulykken døde læreren Michael Jørgensen. Andreas husker kun, at dragebåden vælter, og at han ryger i vandet og bliver bedt om at svømme ind mod land.

- Det næste, jeg husker, er at jeg vågner op på Skejby Sygehus, fortalte han

- Hvad skete der så?, spurgte anklager Michael Boolsen.

- Jeg fik fjernet en blodprop i benet og blev lam fra hoften og nedefter, sagde han, mens tårerne tog over.

- Skal vi holde en pause, spurgte dommeren.

Andreas rystede på hovedet og bekræftede, at han var blevet lam i underlivet.

- Men kun i højre side, præciserede han.

Han blev efterfølgende overført til Hammel Neurocenter sammen med flere af de andre elever, der også skulle i genoptræning efter ulykken. Han går stadig til fysioterapeut på grund af problemer med sit højre ben.

- Jeg har også kognitive problemer. Ting som at kæde stol, bord og reol sammen til, at det hedder møbler, forklarede Andreas Albrecht Hansen afslutningsvis.

I alt røg 13 elever og to lærere i vandet, hvor altså lærer Michael Jørgensen som den eneste døde. Lundby Efterskole og forstander Truels Truelsen er tiltalt for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af loven om sikkerhed til søs.