Hvis de pårørende ønsker det, vil billederne blive taget ned.

Efter en dag med massiv debat og kommentarer fra oprørte pårørende har Politimuseet ændret holdning. Nu vil de høre, hvad de pårørende synes om udstillingen 'Kvindedrab. In memoriam', som viser portrætter af tolv kvindelige ofre fra store danske kriminalsager.

- Vi skal i dialog med de pårørende. Vi vil forsøge at kontakte dem i det omfang, det er muligt, så vi kan indbyde dem til at komme her og se udstillingen, siger Frederik Strand, leder af Politimuseet.

Det kan i sidste ende betyde, at Politimuseet fjerner de omstridte billeder, men den endelige beslutning skal tages af de pårørende.

- Hvis de pårørende ikke vil have, at billederne hænger på museet, så vil vi naturligvis tage billederne ned. Jeg synes, at det vil være et overgreb på de pårørende, hvis vi ikke gør det, siger Frederik Strand.

Onsdag gav Frederik Strand dog udtryk for en noget anden holdning. I Berlingske forklarede han, at det ville være 'besværligt' at finde frem til de pårørende og at det ville 'begrænse ytringsfriheden', hvis de de forhindrede udstillingen.

Han forklarer nu, at Rigspolitiet arbejder på en ny politik for udstillinger på Politimuseet, så denne type sager kan forhindres i fremtiden. Det glæder justitsminister Morten Bødskov (S) sig over.

- Jeg forstår godt, hvis de efterladte oplever ubehag ved at se deres dræbte barn portrætteret som en del af en kunstudstilling på Politimuseet, uden at de var blevet orienteret om det. Jeg ville selv have ønsket at være blevet kontaktet af museet, hvis jeg var i samme situation, udtaler han i en skriftlig kommentar til Berlingske Nyhedsbureau.