Tillidsmanden udtalte sig på et utilstrækkeligt grundlag, da han sagde, at politiet ikke har mandskab nok til at holde pusherne på Vesterbro i skak, siger ledelsen af Station City i København. Næsten lige så mange er anholdt for narko i første halvår af 2012 som i samme periode sidste år.

Efter et møde mellem chefpolitiinspektør Jørn Aabye og ledelsen af Station City mandag formiddag afviser politiledelsen nu de oplysninger, som fællestillidsmand Michael Møller gav i et indslag i TV2 Nyhederne søndag aften.

Til TV 2 fortalte Michael Møller, at politiet på Vesterbro ikke har mandskab nok til at holde pusherne i skak, og at politiet samtidig har fokuseret på tricktyve hen over sommeren.

Men nu svarer ledelsen altså igen.

- I første halvår af 2012 har vi på Station City haft 113 arrestanter i narkorelaterede sager. Tallet for 2011 var 119, og i 2010 havde vi 78 arrestanter, oplyser vicepolitiinspektør Kaj Lykke Majlund, leder af lokalpolitiet på Station City, Københavns Politi, i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

Ifølge ham viser tallene, at politiet, trods en nedgang i arrestanter på cirka 50 procent i juni, juli og august, opretholder det samlede pres på pusherne på Vesterbro, når man sammenligner med sidste år.

- Denne specifikke indsats er blevet justeret og har i en periode været tonet ned, men tallene taler deres eget sprog. Vi har haft næsten samme antal arrestanter i første halvår af 2012 som i første halvår af 2011. Og vi skruer op for den synlige indsats mod gadepusherne igen, når det politifagligt giver bedst mening, oplyser Kaj Lykke Majlund.

Politiet har dog ganske rigtigt i en periode haft et øget fokus på tricktyve, lyder det.

- I en kort periode kunne advokaturen på Station City ikke helt følge med i sagsbehandlingen af narkosager. Og da vi i samme periode havde voldsomme problemer med lomme- og tricktyve i Indre København, valgte ledelsen at øge indsatsen mod denne kriminalitet, der rammer en masse borgere og turister. Da advokaturen efter cirka tre uger meddelte, at man igen var helt klar til at modtage narkosagerne, besluttede vi at fastholde indsatsen mod lommetyvene i stedet for at vende tilbage til den oprindelige prioritering af indsatsen mod narkoen på Vesterbro, forklarer Kaj Lykke Majlund.

Han oplyser yderligere, at politiet hele tiden skruer op og ned mellem de forskellige indsatsområder.

- Det er rigtigt, at vi i et stykke tid hen over sommeren ikke har været så synlige i narkobekæmpelsen på Vesterbro. Vi har i stedet søgt at ramme de lidt større fisk ved at øge ransagninger af lejligheder, hvorfra bagmændene styrer handelen. Og vi har haft en del arbejde med at ransage lejligheder, hvor vi havde mistanke om, at der blev solgt stoffer med de livsfarlige miltbrand-bakterier. Det var vi nødt til for at prøve at beskytte misbrugerne mod den potentielle livsfare, oplyser Kaj Lykke Majlund og understreger, at man på ingen måde har haft »fuldt stop« i bekæmpelsen af narkohandlere på Vesterbro.