To ud af tre efterlyste mænd har meldt sig, efter at politiet truede med at offentliggøre deres identitet.

København. Onsdag advarede Københavns Politi tre mænd om, at de skulle melde sig, hvis deres navne og billeder ikke skulle offentliggøres.

Og politiets advarsel har tilsyneladende virket.

- To af de tre efterlyste personer har selv meldt sig til politiet, så vores efterlysning har da haft en vis effekt, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen i en pressemeddelelse.

De to personer skal fremstilles i grundlovsforhør senere fredag, oplyser politikommissæren.

Politiet efterlyser dog den sidste person, der ikke har meldt sig endnu. Han sættes i forbindelse med et knivstikkeri på Frederiksberg.

- Så han bliver nu efterlyst med navn og foto, så vi kan få befolkningens hjælp til at få ham anholdt.

- Det nemmeste vil selvfølgelig stadig være, hvis han melder sig til politiet og dermed sparer os for at bruge alt for mange kræfter på at få ham fanget, siger politikommissæren i meddelelsen.

Et slagsmål mellem to grupperinger 12. juli på Munkensvej på Frederiksberg endte med, at en person blev stukket i brystet. Den formodede gerningsmand hedder El Houssin Berkiche og er 23 år.

Han beskrives som 175 centimeter høj, spinkel af bygning og med sort, kort hår og brune øjne.

Det er ikke første gang, at han er involveret i en alvorlig konflikt. I 2012 blev han nævnt som forurettet ved fængslingen af en dengang 16-årig dreng, der ifølge sigtelsen sammen med to andre havde truet den nu efterlyste Berkiche med en pistol og to knive om natten på Amagerfælledvej i København. Gerningsmændene endte med at slå han i ansigtet med pistolen, så han flækkede et øjenbryn, ligesom han fik flere knytnæveslag i ansigtet.

Som reaktion på den seneste tids eskalering i bandekonflikten mellem forskellige grupperinger i København indførte politiet en visitationszone 20. juli i et større område omkring Nørrebro, Husum, Brønshøj og Tingbjerg.

Men også i Aarhus har bandekonflikten raset siden maj, hvor den københavnske bande Loyal to Familia (LTF) angiveligt har forsøgt at etablere sig i den vestlige del af byen.

Siden da har Østjyllands Politi haft travlt. Ordensmagten har blandt andet været kaldt til slagsmål, knivstikkeri og skyderier.

Så sent som onsdag blev fem mænd med relation til bandekonflikten i Aarhus varetægtsfængslet i fire uger.

/ritzau/