Krimi

Politiets teori: Dræbt med præcise doser gift i sin seng

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Her huset hvor familien boede, og hvor den 36-årige mand blev fundet død 12. december 2011. Foto: Nils Meilvang / privatfoto
Mor til lille pige sigtes for giftmord på sin mand. Den 37-årige kvinde, der tirsdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i retten i Hillerød, har siden sin mands død sidste år været alene med parrets fælles datter på tre år. Mandag blev kvinden anholdt og sigtet for at have dræbt sin mand med gift. Foto: PRIVATFOTO
Mor til lille pige sigtes for giftmord på sin mand. Den 37-årige kvinde, der tirsdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i retten i Hillerød, har siden sin mands død sidste år været alene med parrets fælles datter på tre år. Mandag blev kvinden anholdt og sigtet for at have dræbt sin mand med gift. Foto: PRIVATFOTO

Den drabssigtede kvindelige dyrlæge belastet af hestemedicin og falsk sms sendt på drabsnatten.

To mystiske sms-beskeder og en nøje afmålt dosis dødelig hestemedicin. Det er et par af de mest belastende spor i den række af mulige beviser, som Nordsjællands Politi forsøger at samle i den usædvanlige og spektakulære drabsanklage mod en kvindelig dyrlæge, der kort før jul blev anholdt og fængslet for at have giftmyrdet sin mand.

Den makabre drabsefterforskning har siden mandens død i december 2011 været kørt for helt nedrullede gardiner i forhold til offentligheden. I allerstørste hemmelighed efterforskede politiet i et helt år baggrunden for den 36-årige mands pludselige død i parrets villa i Nordsjælland.

Læs også: Mor sigtet for giftdrab: Det har været et hårdt år

På det tidspunkt havde hans hustru i flere omgange på sin Facebook-profil fortalt om sin sorg som enke og eneforsøger af parrets mindreårige barn. Men 17. december 2012 besluttede politiet at slå til med en anholdelse af kvinden, og hun blev i et lukket grundlovsforhør sigtet og varetægtsfængslet for giftmord på manden.

Flere belastende spor

Siden har politiet med henvisning til de lukkede døre i retsmødet afvist at udtale sig om, hvad der konkret belastede dyrlægen. BT kan imidlertid nu afsløre de vigtigste grunde til, at hun er blevet varetægtsfængslet. Det drejer sig om den nøje afstemte dosis, manden er dræbt med, uoverensstemmelser i dna-spor, falske sms’er og påståede selvmordstanker.

Læs også: Familie til offer for muligt giftdrab: Hans død kom som et chok

Den kvindelige dyrlæge nægter sig skyldig i sigtelsen om giftmord på manden.

Det er politiets teori, at dyrlægens motiv til at slå manden ihjel kunne være en anstrengt økonomi, ligesom hun risikerede at parrets barn kom til at bo hos faderen efter skilsmissen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken kvindens forsvarer eller Nordsjællands Politi, der ikke ønsker at udtale sig, da sagen hidtil har været kørt bag lukkede døre.

BT afslører:Derfor er hun fængslet

Skilsmisse

Dyrlægen har fortalt, at manden gik i selvmordstanker på grund af parrets forestående skilsmisse. Det har både mandens far og chef afvist.

Falsk sms

Teleoplysninger viser, at dyrlægen opholdt sig i hjemmet i Nordsjælland indtil kl. 00.39 den nat, hvor manden døde. Men kl. 23.36 har hun sendt en sms til sin mor om, at hun var ved at køre ned på motorvejen i Nordsjælland for at køre til Sydsjælland. Det stemmer heller ikke overens med en sms, der kl. 00.07 er sendt fra mandens mobiltelefon.

Dna

Den anvendte sprøjte blev ikke fundet i nærheden af sengen, men havde mandens dna på stemplet. Derimod var hans dna mærkværdigvis ikke på den medicinflaske, som ketaminen stammede fra.

Afstemt dosis

Først og fremmest har retten fundet det belastende, at manden døde i sin seng som følge af en nøje afstemt dosis af det stærke hestemedicin ketamin, som blev sprøjtet ind med en kanyle i hans højre lår. Han havde ingen forstand på den slags medikamenter, men havde forinden også fået en række andre bedøvende medikamenter, der især bruges til dyr.

Relaterede

Det læser andre