Krimi

Politiet: Vi mangler vidner i Jonathan-sagen

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Pårørende lagde blomster på gerningsstedet, hvor Jonathan Taboryski blev dræbt, lørdagen igennem. Foto: Malte Kristiansen og privatfoto
Fakkeloptog for den skuddræbte 19-årige Jonathan Taboryski i Høje Gladsaxe Foto: Søren Bidstrup

Selv om det nu er fire dage siden, at den 19-årige tømrerlærling Jonathan Taboryski blev dræbt foran Høje Gladsaxe Centret, så er politiet fortsat på bar bund i sagen.

Politiet har nemlig stort set ikke fået  nogen henvendelser fra vidner i den brutale sag, der ifølge blandt andet Gladsaxes viceborgmester samt kilder i det kriminelle miljø er banderelateret.

- Indtil videre har vi kun fået en håndfuld henvendelser. Til sammenligning fik vi flere hundrede henvendelser på få dage, da en kvinde blev dræbt ved et hjemmerøveri i Herlev sidste år i Januar, fortæller Charlotte Skovby, der er efterforskningsleder hos Københavns Vestegns Politi.

Læs også: Stort fakkel-optog i Høje Gladsaxe: Jonathans mor brød sammen i gråd

Hun er frustreret over, at politiet kun har fået så få henvendelser i sagen om Jonathan Taboryski.

- Det er smadder ærgerligt, siger hun.

Jonathan Taboryski blev dræbt, da en mand fredag aften steg ud af en bil og skød mod ham foran Høje Gladsaxe Centret. Siden har politiet blandt andet efterlyst vidner til episoden samt folk, der har set en mistænkelig hvid bil - en hvid Ford Ka blev nemlig fundet i brand på Nøkkerosevej i Emdrup kort skyderiet.

Læs også: Bekendt til dræbt bandemedlem: Jeg er truet på livet

Den hvide Ford Ka, der blev stjålet i Kokkedal få timer inden skyderiet, er en 3-dørs årgang 2012 med registreringsnummer FC 37922. På fronten har den grønne flamme-klistermærker.

Men endnu har politiet altså ikke fået nogle banebrydende henvendelser.

Flere oplysninger tyder på, at skudepisoden har haft relation til bandemiljøet, så selv om Københavns Vestegns Politi hverken vil be- eller afkræfte denne oplysning, så kan den have betydning for de få henvendelser.

Læs også: Mor sender gribende appel til Jonathans drabsmand

Charlotte Skovby er nemlig bekymret for, at folk er bange for at kontakte politiet.

- Vi kan mærke, at folk er mere påpasselige med at tale med os, siger hun og tilføjer, at borgere, der har oplysninger i sagen, sagtens kan henvende sig til politiet, uden at deres navne kommer til at fremgå af sagen.

Læs også: Kendt HA'er mødte op ved mindeplads for skuddræbt 19-årig

Har man oplysninger i sagen, så skal man endelig bare ringe, tilføjer Charlotte Skovby - også, hvis man er i tvivl om, hvorvidt oplysningerne er interessante for politiet.

- Hellere ringe en gang for meget, end en gang for lidt, lyder det fra efterforskningslederen.

Københavns Vestegns Politi kan kontaktes på telefon 114.

Relaterede

Det læser andre