Ved du noget om sagen? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands Politi forholder sig nu til retsmediciner, Jørgen Lange Thomsens påstand om, at politiet allerede nu kender årsagen til, at Emilie Meng mistede livet, men at politiet formodentlig holder oplysningerne tilbage af hensyn til efterforskningen.

Politiinspektør, Kim Kliver er dog ikke helt så direkte i sin tale:

»Det er sådan, at vi hele tiden har ét primær sigte, og - uden at det skal misforstås - så handler det ikke om at underholde journalister, men om efterforskningen og at opklare sagen. Vi giver så mange oplysninger, vi kan. Men man skal også huske, at vi har tætte pårørende, vi skal forsvare. Det er ikke alle, der skal have alle detaljer,« siger Kim Kliver.

Det var retsmediciner og professor ved Syddansk Universitet, Jørgen Lange Thomsen, der tidligere 2. juledag forklarede, at han ikke er i tvivl om, at politiet kender dødsårsagen og allerede nu ved mere, end de melder ud.

Han understreger dog, at han kun kender Emilie Meng-sagen fra medierne. Det er hans kolleger i København, der er direkte involveret i opklaringen af sagen. Men Jørgen Lange Thomsen har til gengæld erfaring fra andre mordsager.

»Politiet kender allerede nu dødsårsagen. Det er nu to dage siden, hun blev fundet og hun er formodentlig blevet både obduceret og scannet. Der er ingen tvivl om, at politiet allerede nu ved rigtig meget. Når man først har fundet liget, kan man med sikkerhed fastslå dødsårsagen,« siger Jørgen Lange Thomsen til BT.

Efterforskerne har siden 24. december arbejdet på højtryk på at sikre spor og lave tekniske undersøgelser på findestedet og de fortsatte ufortrødent 2. juledag. Der er fundet flere genstande i søen, men politiet vil ikke kommentere det nærmere.

»Der udstår stadig kriminaltekniske undersøgelser, og det kommer til at fortsætte. Det har det sigte, at vi skal danne os et billede af, hvad der er sket, og hvem der har været involveret,« siger Kim Kliver.

Han fortæller desuden mandag sidst på eftermiddagen, at henvendelser fra offentligheden er fortsat med at strømme ind hele 2. juledag. Efter pressemødet søndag aften, hvor politiet orienterede om fundet, begyndte telefonerne at kime hos Sydsjællands Politi. Men da det fortsatte 2. juledag i samme stil, har man været nødt til at kalde ekstra mandskab ind.

Det er tip om alt fra konkrete aktiviteter, til at man peger på køretøjer og konkrete personer, som folk har undret sig over.

»Vi samler nu alle oplysningerne og så skal vi have dem gennemgået, analyseret og undersøgt nærmere en efter en,« siger Kim Kliver.

17-årige Emilie Meng forsvandt fra Korsør Station efter en bytur med veninderne 10. juli i år. De sagde farvel til hende, kort efter forsvandt forbindelsen til hendes mobiltelefon, og hun har været umulig at spore. Lige indtil juleaftens dag, hvor en hundelufter fandt hendes lig i et fredet naturområde ved Borup mellem Ringsted og Køge. Politiet har fastslået, at der ligger en forbrydelse bag og efterforskningen er nu rykket ind i næste fase, hvor politiet går mere målrettet til værks.

Korsør. Mindehøjttidlighed for Emilie Meng
Korsør. Mindehøjttidlighed for Emilie Meng Foto: Ida Guldbæk
Vis mere

Mindehøjtidelighed i Korsør andenjuledag d. 26. december 2016 for den 17-årige Emilie Meng, der har været forsvundet siden juli i år og blev fundet død i en sø ved Borup på Sjælland 24. december. På et pressemøde om aftenen 25. december oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at teenagepigen har været udsat for en forbrydelse. (Foto: Ida Guldbæk/Scanpix 2016)
Mindehøjtidelighed i Korsør andenjuledag d. 26. december 2016 for den 17-årige Emilie Meng, der har været forsvundet siden juli i år og blev fundet død i en sø ved Borup på Sjælland 24. december. På et pressemøde om aftenen 25. december oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at teenagepigen har været udsat for en forbrydelse. (Foto: Ida Guldbæk/Scanpix 2016) Foto: Ida Guldbæk
Vis mere