Krimi

Politiet kræver Amin Skov varetægts-fængslet

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Vejlegårdens Amin Skov forlader arbejdsretten efter kendelsen torsdag den 29. november. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2012) Foto: Keld Navntoft

Politiet vil have Amin Skov, indehaveren af Restaurant Vejlegården, varetægtsfængslet, siger politiinspektør Brian Voss fra Sydøstjyllands Politi til Berlingske Nyhedsbureau.

Onsdag vil Amin Skov blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Kolding, oplyser han videre.

Tirsdag kom det frem, at den kontroversielle restauratør var blevet anholdt og sigtet for at have sat ild til sin egen restaurant op mod jul sidste år.

Her blev han fundet bevidstløs, foreslået og røgforgiftet uden for sin brændende restaurant. Siden har han gentagne gange forklaret, at han blev overfaldet og slået ud af to mænd, som efterfølgende efterlod ham til flammerne, men den historie er opspind, mener politiet.

Læs også: Beviser peger på planlagt brand

Ifølge sigtelsen var det således Amin Skov selv, der hældte brændbare væsker ud flere steder i den landskendte restaurant i et forsøg på at brænde stedet ned. Et gangareal blev svært brandskadet, og flere baglokaler blev dækket af sod, men selve restaurationen og køkkenet er stort set urørt af ildens hærgen. Et billede, som dog kunne have været væsentligt anderledes, hvis en 11 kilos gasflaske anbragt i den udbrændte gang var eksploderet i varmen, skriver bt.dk.

Amin Skov og Restaurant Vejlegården blev landskendt i 2012, da fagforeningen 3F indledte en blokade mod spisestedet i protest mod en overenskomst indgået med den »gule« fagforening Krifa. Konflikten eskalerede i sommerens løb og har udløst dødstrusler mod både restauratøren og modparterne hos 3F.

Vejlegårdsagen - kort fortalt

November 2011: Amin Skov overtager forpagtningen af Restaurant Vejlegården i Vejle. Han opsiger stedets hidtil gældende overenskomst med fagforbundet 3F og tegner i stedet overenskomst med Kristeligt Fagforening.

December 2011: 3F varsler konflikt mod Vejlegården.

Marts 2012: 3F stiller med 50 blokadevagter foran restauranten. De mødes af moddemonstration af Venstres Ungdom og Liberal Alliances Ungdom.

April 2012: 3F inddrager en række øvrige LO-forbund i sympatikonflikter. Der har været daglige blokader lige siden.

November 2012: Arbejdsretten afgør, at 3Fs konflikt er lovlig, men at forbundet dog er gået for vidt i visse tilfælde.

21. december 2012: Der opstår brand på Vejlegården, og der er flere arnesteder. Amin Skov indlægges med røgforgiftning. Restauranten har ikke været genåbnet.

22. januar 2013: Amin Skov sigtes af Sydøstjyllands Politi for selv at stå bag branden på Vejlegården.

Relaterede

Det læser andre