Oplysninger fra sporingstjenester som ’Find My Iphone’ er stort set ubrugeligt for politiet. De kan nemlig ikke bruges til at få en dommerkendelse.

Selvom Mathias Friborg Madsen, Mikkel Holm Larsen og andre finder deres stjålne computere ved hjælp af sporingstjenester, kan de godt glemme alt om at få de stjålne sager tilbage. Sporingstjenesterne er nemlig for upræcise til, at de kan bruges i efterforskningen.

Det fortæller politiinspektør Karl Erik Agerbo, der er chef for Task Force Indbrud. Han har ikke selv haft noget med de omtalte tyverisager at gøre, men siger, at politikredsene jævnligt får henvendelser fra borgere, der har fundet deres stjålne ting med sporingstjenester.

- Vi bruger det i efterforskningen, hvis oplysningerne er præcise nok, men problemet er, at det ofte ikke er nøjagtigt nok. Man kan ikke få en dommerkendelse til at ransage en hel etageejendom. Rækkehuse er også et problem. Der skal næsten være tale om et fritliggende hus på landet, før vi kan bruge sporingsoplysningerne. Men ofte befinder tyvene sig i etageejendomme og større boligkomplekser, siger Karl Erik Agerbo.

Hvis man får indkredset de stjålne genstande til en etageejendom, kan I så ikke tjekke, om der bor kendte tyveknægte i ejendommen?

- Jo, men hvis vi har tre personer i ejendommen, der er kendt for tyveri, er det ikke tilstrækkeligt til at få en dommerkendelse. Der skal være en begrundet mistanke mod den person vi vil ransage. Det er en regel vi har for at beskytte dem, der har rent mel i posen, siger Karl Erik Agerbo.