Københavns Vestegns Politi er godt i gang med at undersøge, om der er noget at komme efter i beskyldningerne om, at ugebladet Se og Hør ulovligt har overvåget kendte danskeres kreditkortinformationer.

Nets og IBM har allerede fået besøg, og politiet vil også tage en snak med Aller Media, der ejer og udgiver Se og Hør.

»Vi skal nok på et tidspunkt snakke med Aller. Hvornår det bliver, tør jeg ikke sige noget om, men vi skal nok tale med dem,« siger vicepolitiinspektør ved Vestegnens Politi Carsten Jansson.

Se og Hør har ifølge den tidligere journalist på ugebladet Ken B. Rasmussen betalt en ansat i Nets for at levere ulovlige informationer om kendte og kongeliges brug af kreditkort. Medarbejderen er angiveligt ansat ved IBM nu, og det er derfor, politiet har været på besøg de to steder.

»Vi er både i gang med at snakke med Nets og IBM én gang til. Og så er vi i gang med at studere dagens (torsdagens, red.) medier for at se, hvad det er, der står der. Der står jo en helt masse, så det kigger vi på i øjeblikket,« fortæller Carsten Jansson.

Torsdag er der kommet nye oplysninger frem i sagen, efter at BT kunne fortælle, at mindst 16 Se og Hør-medarbejdere, herunder de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen, har været fuldt ud vidende om den omfattende og systematiske overvågning. Samtidig bekræfter den tidligere nyhedschef på Se og Hør Lise Bondesen over for Ekstra Bladet, at Se og Hør benyttede sig af en hemmelig kilde, der kunne skaffe kreditkortoplysninger om kendte danskere.

»De nye oplysninger gør, at vi selvfølgelig koncentrerer os yderligere om de ting, der er kommet frem. Vi skal se på, om det er noget, vi kan bruge yderligere, og det ser det ud til at være,« siger Carsten Jansson.