'Der blev skudt mod mit vindue, men da politiet rykkede ud med 13 mand, stod de nærmest med hænderne i lommen. Det er sørgeligt at opleve, når man selv er politimand'.

Sådan lyder den hårde dom fra Michael Larsen, der har været inden for politiet i 26 år, og som de senest år har haft sin daglige gang hos Bagmandspolitiet.

Det, der skulle have været en festlig aften i hans lejlighed i Søborg fredag aften, endte i stedet med blå blink og utryghed, som stadig sidder i ham og hans hustru dagen derpå.

Ved du noget, så tip BT på 1929@bt.dk

Ved 21-tiden fredag aften hører han og hans gæster et højt smæld i stuen, og kort efter gasser en bil op og forsvinder i mørket. Da de retter blikket mod det store vinduesparti ud mod gaden, ser de et centimeter stort hul og store flænger i det yderste vinduesglas.

- Inden længe står der 13 betjente i min stue og ude på gaden. De kigger lidt, leder lidt, men der skal ikke laves tekniske undersøgelser.  Én betjent spørger i stedet, om ruden måske kan være sprængt på anden vis. Om glasset kan være træt. Jeg troede, at det var løgn, da han spurgte, siger Michael Larsen hovedrystende.

Michael Larsen forsøger at fortælle, at han har siddet ved spisebordet lige i skudretningen, og det er et held, at han ikke er blevet ramt. Han fortæller også, at han gennem længere tid har holdt øje med en gruppe østeuropæere, som har bil-aktiviteter ude på gaden. Han har fotograferet dem, fordi  han mener, at deres opførsel virker mistænkeligt, og han er derfor bange for, at hans indblanden kan have udløst en reaktion.

- Jeg er overbevist om, at det er et signal til mig, om at jeg skal lukke munden.

Men politiet finder intet projektil, kuglen - eller hvad der har ramt - er ikke gået igennem ruden, kun det yderst glas, og sagen bliver kategoriseret som hærværk.

Da betjentene har forladt stedet fredag aften, hører Michael Larsen igen en bil gasse op. Det samme gør hans hustru, og hans to gæster, deriblandt Michael Andersen, som BT også har talt med.

Efterfølgende ser de en masse papirer flyde rundt på vejen nedenfor altanen. Det viser sig at være en samling politidokumenter, blanketter af forskellig art, som Michael Larsen i første omgang tror er smidt af gerningsmændene. I dag oplyser politiet, at en betjent var så uheldig at tabe mappen på gerningsstedet.

Michael Larsen, der har været i politiet siden 1989, undrer sig på alle måder over politiets manglende professionalisme.

- Én ting er at blive behandlet sådan som ansat i politiet, men jeg bliver bekymret for, hvordan almindelige borgere bliver betjent af politiet. Jeg er rystet over, at jeg man ikke tager sagen mere seriøst, at betjentene nærmest går rundt med hænderne i lommen, og at jeg ikke kan få svar på, om jeg kan være tryg herude. Kan jeg blive boende? Kan jeg efterlade min hustru alene hjemme?

Michael Larsens chef i Bagmandspolitiet - officielt kaldet Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - bekræfter kendskabet til episoden.

- Vi har en ansat, som laver et stykke arbejde, og han og i særdeleshed hans familie, skal naturligvis kunne føle sig tryg. Bevæggrunden for sagen kender jeg endnu ikke, men det er klart, at vi overvejer den sikkerhedsmæssige situation, siger politikommissær Frede Bisgaard.

Hos Københavns Vestegns Politi bekræfter man, at flere patruljevogne blev sendt ud til Michael Larsens adresse efter en anmeldelse om skyderi.

- Jeg kan sige så meget, at vi ikke efterforsker sagen som et drabsforsøg, men som hærværk. Vi kan jo konstatere, at der er hul i ruden, men om det er et skudhul, hører vores efterforskning til, siger vagtchef Michael Bundgard fra Københavns Vestegns Politi.

Michael Larsen fortæller, at I står med 13 betjente på stedet, uden at der bliver foretaget tekniske undersøgelser. Hvorfor gør I ikke det?

- Vi undersøger præcis det, vi skal derude. Men der er rigtig nok ikke foretaget tekniske undersøgelser på nuværende tidspunkt derude. Det sker ud fra en efterforskningsmæssigt vurdering, som jeg ikke vil gå nærmere ind i, siger vagtchefen.

Michael Larsen mener ikke, at I har taget sagen seriøst.  Hvad siger I til den kritik?

- Det passer ikke. Vi rykker derud med adskillige vogne, netop fordi vi tager sagen seriøst. Vi efterforsker sagen lige nu, og derfor kan jeg ikke gå ind i vores overvejelser om, hvad vi gør og ikke gør.