Politibetjent: Legalisér hashen - ellers styrker vi banderne

En dansk politibetjent sætter i dagens Berlingske fokus på, at politiets kamp om at komme hashforbruget til livs, er slået fejl.

- Bekæmpelsen af hash har ikke ført nogen steder hen. Bander med liv og lemlæstelse på samvittigheden tjener styrtende, og politiets ressourcer spildes på en forgæves kamp. Legalisér hashen.

Sådan skriver Dan Bjerregaard, der er politiassistent ved Københavns Politi, i en kommentar i dagens Berlingske. Han slår fast, at han udtaler sig som privatperson og ikke på politiets vegne.

Dan Bjerregaard har i knap fire år arbejdet med rocker- og bandekriminalitet, og her ser han ofte dem, der er bagmænd til den omfattende hashhandel i Danmark.

- For disse mennesker er hashhandlen et levebrød, og i samme moment med til at finansiere og eskalere en verserende bandekrig med adskillige liv på samvittigheden. Deres kunder er ikke kun unge rødder i hættetrøjer og hængerøvsbukser. Det er helt almindelige danskere fra alle samfundslag og i alle aldre. Som virkeligheden er i dag, er disse mennesker tvunget til at gøre forretning med dybt kriminelle mennesker. De er p.t. tvunget ud i et hårdt miljø, hvor købeloven er sat ud af kraft – til fordel for en barsk og kriminel junglelov med vold og dummebøder som hverdagskost, skriver politibetjenten i sit indlæg.

Dan Bjerregaard beskriver, at politiet bruger enorme ressourcer på omfattende og bekostelige hashefterforskninger. Det sker samtidig med, at der sker en stigning i gaderøverier, umotiveret vold, kriminelle banders afpresning af private forretningsdrivende og manglende ressourcer til at ransage asylcentre for tyvekoster

Afstemning

Politibetjenten mener, at den politimæssige indsats ikke haft den ønskede effekt.

- Det bedste eksempel er, at end ikke beslaglæggelse i 100 kg-klassen påvirker prisen på gadeplan. Fjerner man en pusher fra gaden, står den næste klar til at overtage den indbringende forretning.

På den måde sker der en destabilisering af de kriminelle hierarkier, og det kan få volden og bandekrigen til at eskalere.

- Jeg skal være den første til at erkende, at en legalisering (af hash, red.) ikke vil fjerne bandeproblemet i København. Men det vil fjerne den absolut letteste indtægtskilde for organiserede kriminelle – og et af de sværeste områder at efterforske for politiet, skriver Dan Bjerregaard.

Han mener, vi bør iagttage udviklingen i lande med en mere liberal lovgivning over for hash. Han henviser bl.a. til Uruguay i Sydamerika, der som det allerførste land i verden er parate til gøre det lovligt at producere, sælge og ikke mindst bruge hash.

- Måske er tiden inde til en forsøgsordning med en form for legalisering af hash i Danmark. I den forbindelse kunne man måske overveje muligheden for at hæve straffen for forbrydelser begået i påvirket tilstand, skriver Dan Bjerregaard.

I november skrev en anden politiassistent Troels Lund et lignende indlæg i Politiken under overskriften 'Så legaliser dog hashen.'

- Gør som amerikanerne – ophæv forbuddet. Brug pengene til forebyggelse og behandling af de (få) skader, der kommer af hashrygning, skrev politiassistent Troels Lund bl.a.

Hvad mener du? Deltag i debatten herunder eller på BTs facebook-side.

Læs også:

Din kommentar

Kommentarer

ligalisere hash

Skrevet af Anonym, Mandag den 20. januar 2014, 19:26

Kan det ikke være ligemeget?

Skrevet af Anonym, Mandag den 6. januar 2014, 21:49

Jeg tvivler på at staten kommer til at kunne konkurrere med banderne på prisen de næste 100 år og så ryger pengene alligevel ned i de forkerte lommer. Coffee shop's kunne da godt prøves, men banderne vil få pengene alligevel. Hvor vil staten producere det henne? I Danmark kan man ikke producere hash af marroko kvalitet. Det vil kræve et stort skunk labratorie, for der er ikke nok sol i Danmark til at lave noget ordentligt røg på markerne og hvis det alligevel lykkes, mon så ikke banderne hamstrer høsten før bønderne gør det? Dem der ryger det vil sikkert synes at det er meget rart, at de ikke længere risikerer at få en bøde, men ellers er det sgu en døgnflue det der.

Kan det ikke være ligemeget?

Skrevet af Anonym, Mandag den 6. januar 2014, 21:49

Jeg tvivler på at staten kommer til at kunne konkurrere med banderne på prisen de næste 100 år og så ryger pengene alligevel ned i de forkerte lommer. Coffee shop's kunne da godt prøves, men banderne vil få pengene alligevel. Hvor vil staten producere det henne? I Danmark kan man ikke producere hash af marroko kvalitet. Det vil kræve et stort skunk labratorie, for der er ikke nok sol i Danmark til at lave noget ordentligt røg på markerne og hvis det alligevel lykkes, mon så ikke banderne hamstrer høsten før bønderne gør det? Dem der ryger det vil sikkert synes at det er meget rart, at de ikke længere risikerer at få en bøde, men ellers er det sgu en døgnflue det der.

sammenhæng

Skrevet af svenning, Mandag den 6. januar 2014, 20:35

er helt enig med de to betjente
da pengene strømmer ind i kassen på bagmændene
har venner der kender priser og det ligger i den ende hvor de fleste folk har råd til det og tænker ikke videre over det
og hvis nu du fx tager den sum og ganger op ville det give en masse indtægt i fx statskassen osv

GØR DET! - Eller forsøg i det mindste..

Skrevet af Anonym, Mandag den 6. januar 2014, 12:59

Danmark kunne få et økonomisk opløft af at legalisere hash.

+ Mindre spending på anti-hash operationer fra Politiets side og derfor mere fokus på andre punkter.

+ Skatteindtægter på salget (Ny indtægtskilde)

+ Denne nye indtægtskilde skal betale for rådgivning og ældre hjælp som bliver mere aktuelt de næste år.

+ Pengene kunne også bruges til at hjælpe andre udsatte.

+ Stoppe den ulovlige produktion og "Kampen mod stoffer" globalt.

+ Reduceringen af kriminalitet generelt.

Vi snakker ikke om at stærke produkter der er farlige skal sælges lovlig. Kun små doser til mennesker der ikke fejler noget og så med recept til de stærkere doser.

Folket burde få chancen for at stemme på det.

Samtidigt har det også fungeret i Holland, hvorfor skulle det ikke kunne det i Danmark?

Produktet burde sælges som cigaretter i et færdigrullet produkt at et medicinal firma eller i legale doser af private firmaer.

I sidste ende hvis et land som Danmark der bruger millioner af penge hvert år på at smide pushere af gaderne, er der endnu mindre råd til velfærdsstaten

Lovligt eller ulovligt

Skrevet af Anonym, Søndag den 5. januar 2014, 20:54

Det ændrer bare stadigvæk ikke på at dem der ryger det også ryger naboen skæv. Lortet trækker ind i andres lejligheder. Det er ikke iorden.

hash og politiet.

Skrevet af Anonym, Lørdag den 4. januar 2014, 21:07

da jeg syns personligt at hash ikk er en skadelig ting, for nogle mennesker kan der forekomme psykoser, ja men da det er deres eget valg at ryge det, må de vide bedst hva deres krop kan holde til og ikk kan. istedet for at vi sidder og læser om stoffer i folkeskolen, om hvordan lortet er negativt, har for nogle mennesker taget lære, andre får lysten til at prøve dem, fordi de er farlige og ulovlige, vi er trods alt dyr, og lever med mange instinkter som dyr også gør, det man ikk må er mere spændende end det man må, ikke ??.

så hvis hash blev lovligt, kan det være der ikk nær så mange unge der ville blive interresseret i dette, og derfor ikk ryge ind i de kriminelle vejbaner der så ligger for deres fødder.
jeg mener jo hash har negative bivirkninger men også possetive.
og pollitiet der sværmer om staden som en bi om en blomst, men der sker indrbug og mange andre være ting end en "unskyld mig udtrykket" men en hippie og hans joint som gør ham glad, ligesom du tager til din læge og får stukket lykkepiller i hånden før du har fået stillet din diagnoce.

mit syn på det var lad staden være staden, politiet tage sig af de kriminelle ting, istedet for en plante der kan gro i vores egen natur.

Forbud kommer af mangel på respekt og hensyn

Skrevet af Anonym, Torsdag den 2. januar 2014, 19:15

Mon ikke en grundig gennemgang af udsugningsanlæg i ghettoerne, vil kunne afsløre en pæn sjat modifiserede systemer hvis formål er at suge stanken fra de skjulte skunk, coca og valmue vækst-huse ud af lejlighederne. Toiletter og affaldsskakter bliver ofte brugt til at gemme stoffer i.

For nemt at skaffe

Skrevet af Misbruger, Torsdag den 26. december 2013, 02:00

Da jeg gik i sjette, havde min klasse besøg af en striser, der fortalte om narko. Han havde taget forskellige stoffer med til fremvisning. Jeg blev nysgerrig omkring hash.
Omkring konfirmationsalderen lærte jeg mange pothoveder at kende. Ingen af dem var specielt dumme. Ihvertfald ikke dummere, end de var før:-)
Hvis nu jeg kun gjorde det en gang og så aldrig mere, så var jeg jo ikke narkoman?

Jeg prøvede hash første gang samme sommer, hvor jeg fyldte 16. Først et hoved på den største bong jeg endnu har set, og på samme dags aften åd jeg et halvt gram.

Noget af det farligeste ved hash er, at man ikke får tømmermænd af det. I starten bliver man højest lidt træt. Dét har snydt mange unge mennesker (inklusiv mig selv).
Først ryger de i weekenderne og senere også i hverdagene, uden at lægge mærke til, at de bliver afhængige.

Siden jeg begyndte at tjene penge som 18årig og frem til i dag, hvor jeg er 35, har jeg røget hash næsten dagligt.

Nogle gange når jeg møder nogen fra gamle dage, som stadig ryger, kan jeg se, at jeg ikke er den eneste der er blevet snotdum af det.
Når man ryger hver dag bliver man langsomt dummere og mere sløv, oftes uden at man selv lægger mærke til det, eller også giver man typisk noget andet skylden.
Den mentale udhvikling går hurtigt i stå. Jeg mener selv, at jeg er omkring 20 år oppe i hovedet.
Desuden er min hukommelse smadret som en alkoholikers.

Folk der bliver afhængige af hash, alkohol og hårde stoffer, har som regel andre problemer i deres liv, der er årsag til misbruget.

Jeg har hørt, at der er flere danskere end hollænder pr indbygger, der har prøvet at ryge hash. Måske er det lidt mere spændene, fordi det er ulovligt.

Der flere grunde til at legaliserer, udover at der i forvejen er så meget hash i landet, at det er umuligt at opretholde forbuddet. Man kan købe hash overalt i DK.
Hvis ikke jeg selv må bestemme, hvad jeg vil komme i kroppen, og staten ikke vil tænke på, hvor meget vi kunne tjene på de danske rygere og turister, så skulle de tænke på, hvad politiet kunne spare af tid. Jeg er ikke sikker på, at en bøde på 2000kr for ÉN joint dækker udgifterne for alt papirarbejdet og destrueringen.

Jeg røg i øvrigt en joint,

Skrevet af Misbruger, Torsdag den 26. december 2013, 02:04

da jeg skrev overstående .:-)

det sku ligesom alkohol forbudet

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 24. december 2013, 14:41

Hvis man husker alkohol forbudet, så stoppede det altså ikke folk I at komme til at drikke en øl. Tværtimod blev det den største inkomst for mafiaen. Denne gang er det bare cannabis og ikke alkohol. Hvis der er efterspørgsel, er der udbud. Men her i Danmark, sidder vi kigge på imens banderne gro'er og deres hash inkomst gør det attraktiv for mange at hoppe med på vognen. Der bliver røget SÅ meget hash i Danmark, det skadeligt for vores økonomi ikke at legalisér det og få milliard beløb hver år I skatte penge. Der bliver hverken røget mere eller mindre hash af den årsag. Hvis man skulle bekymre sig om unge mennesker der begynder og ryge hash, så skal man da bare vide det ikke har stoppet nogen, nogensinde. Tværtimod der er et market der tilbyder hash uden og spørge om de er fyldt 18 endnu. Jeg synes det er for dårligt. Vil sku ikke have mine børn ryger hash, men når de fylder 18 så kan de gøre hvad der passer dem. I dette tilfælde kan vi lave flere jobs og tjene kassen i skatte penge på hash-hoveder, og det styrker den danske økonomi.

ligesåligemeget

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 24. december 2013, 10:59

fatter det ikke. bare i den her by, hvor jeg bor, bliver der vel røget for små 2mil om måneden.10.000 mennesker ca. uden at vide det XD
og så er der oplandet ved siden af

Virkelig??

Skrevet af Dingo, Lørdag den 28. december 2013, 14:25

Er det Randers??

Info

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 24. december 2013, 01:24

Jeg forstår slet ikke folk der bliver ved med at skrive det er noget farligt stads? Helt ærligt, en super nation som USA har gjort det lovligt i mange af deres stater? C'mon, det er jo ikke farligt. Nye og nye undersøgelser dupper hele tiden op og modbeviser alt det man havde imod hash før i tiden. En af de mænd der forbød det tilbage i tiden i Amerika brugte dette som undskyldning: "Det får hvide kvinder til at være sammen med
sorte mænd."

Altså nu stopper festen. Jeg ryger ikke selv men jeg kan ikke se problemet i hvorfor det skal gøres lovligt. Cannabis er fyld af medicinske guldkorn, vi har bare ikke undersøgt dens værdi fuldt ud endnu. Kom ind i kampen Danmark.

Uvidenheden længe leve!!!

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 24. december 2013, 01:16

Der er GODT NOK mange der mener at have godt syr på "det der hassss". Jeg må indrømme at jeg tvivler på at størstedelen herinde skulle vide bare en brøkdel.

FOR DET FØRSTE handler legaliseringen ikke om at give op.
Den handler om at stoppe med at agere herre over andre folks liv. Man ser TYDELIGT, hvor mange herinde der har fascistoide tendenser, når folk skriver ting som "hvad så med rygerne, kan de så bare ryge hash" - FUCK DA DET om de kan ryge hash, hvad RAGER det jer andre..?

Cannabis har beviseligt så få skadevirkninger at det er svært at få øje på dem.
Åh ja, så skal man høre på den såkaldte "misbrugsekspert", der mener at han ved åh så meget om hash pga. samtaler med misbrugere.
Sandheden er at han/hun kender en masse til fortabte mennesker og fortabelsens indstilling. Man blive ikke misbruger, hvis ikke man har en grund til at være det. Det være sig behovet for at kunne slippe væk fra en dårlig hverdag, dårlig indstilling eller fordi man bare er født med lorte gener.

Ja...

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 24. december 2013, 01:33

Ja, og uvideneden stopper jo ikke der...
Uvidenheden ses også tydeligt når folk snakker om cannabis' skadevirkninger.

Faktisk kan cannabis, i modsætning til, hvad nogle folk herinde åbenbart går rundt og tror, kurere en masse sygdomme.
Her taler vi f.eks. kræft eller epilepsi, som beviseligt kan kureres, og i kræft-tilfældet er der tale om ikke-symptomlindrende effekter, men faktisk KURERING af kræft.

Og ja, der er mange videnskabelige kilder der viser det. Flere end I (Jer, der insisterer på at "hassss er farligt" nogensinde kan finde.

Eksempelvis:

http://www.nature.com/bjc/journal/v95/n2/abs/6603236a.html - cannabis kan kurere hjernekræft.

http://www.pnas.org/content/95/14/8375.full.pdf+html - cannabis kan kurere brystkræft

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21097714?dopt=Abstract - cannabis kan kurere lungekræft.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22594963 - cannabis kan kurere prostatakræft

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16908594 - cannabis kan kurere leukæmi

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20516734 - cannabis kan kurere kræft i munden

Det er altså ikke MIG der kommer og kaster om mig med såkaldt "viden" her - det er forskningsdokumenteret at cannabis kan kurere kræft - IKKE gætværk eller "misbrugsekspertviden".

Vor herre bevares. Kom ind i kampen og uddan Jer selv. Mage til uvidende mennesker skal man lede længe efter!!!

Et forbud mod cannabis skaber:

- utrygge rammer for cannabisnydere
- et kæmpemæssigt sort marked, der vil eksistere til evig tid
- et kæmpe underskud for staten (politiarbejde, fængsler mm.)
- utryghed for den almene borger (lommer tjekkes, politiet patruljere osv. Lever vi efterhånden i fucking Sovjetrusland?)
- en masse problemer for de mennesker der gerne bare vil have retten til et frit valg
- et tabu om brug af cannabis som medicin
... og jeg kunne blive ved i en uendelighed.

En TOTAL legalisering af ALLE former for cannabis vil:

- Fjerne et kæmpemæssigt sort marked
- Give den almene borger retten til det frie valg mellem alkohol eller cannabis som rusmiddel
- Give enorme indtægter for den danske stat
- Kunne skabe tusindvis af arbejdspladser
- Kunne fremme produktionen af hamp til industrielle formål
- Fjerne stigmatiseringen af den almene cannabisnyder
... Og jeg kunne igen blive ved.

Tænk Jer nu om, før i skriver noget i slet ikke har undersøgt.

Legaliser.

For hyklerisk

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 24. december 2013, 09:56

To ting;

For det første er hash kraftigt vanedannende og har betydelige skadesvirkninger. Det er medicinsk bevist i årevist omend jeg ikke har tænkt mig at bruge min juleaften til at trawle nettet tyndt efter links som folk, der er uenige med mig vil kræve men ikke læse aligevel.

Der er forskning, der tyder på, at der er visse positive effekter ved hash også, men fælles for disse er, at de effekter er lidelses-lindrende, ikke helbredende.

Den diskussion har eksisteret i årtier og bliver nok ikke afgjort på BT’s debatside. Jeg støtter mig til de vanedannende data, da jeg mener hash i mange tilfælde er første skridt på vejen til stærkere stoffer.

For mit vedkommende, er det utroligt snævertsynet og typisk dansk, at hvis noget er for ubekvemt, så legaliserer vi det bare. Med al den focus på pædifili vi har, fanger vi stadig flere og flere og finder mere og mere børneporno på nettet. Skal vi bruge same argument der og bare legalisere? ‘Det nytter jo alligevel ikke noget’…?

Hele vejen fra produktion, over salg til forbrug af hash beror på kriminalitet og udnyttelse. I oprindelseslandende har de bander, der afpresser og dræber farmere til at gro cannabis. Smuglerbander afpresser og dræber folk for at kunne få transporteret deres stoffer til Danmark.

Og det mener folk, at vi som nation skal tilskynde yderligere? Så vi ikke selv skal ulejliges med den ubehagelige side af narkotika? En tand for hyklerisk, efter min smag.

hash vanedannende

Skrevet af Anonym, Lørdag den 4. januar 2014, 23:12

det eneste der er vanedannede omkring hash er at din psyke vil have det, faktisk bliver du hurtigere afhængig af smøger og luft end du gør af hash, har røget det i 5 år nu, og kan gå ind og tage en kold tyrker hvis

"To ting" - refererer du til dit antal af hjerneceller?

Skrevet af Anonym, Onsdag den 25. december 2013, 12:37

Dette svar vedrører din kommentar om "to ting", vu lige ville kaste dig ud i at debattere i et offentligt forum. Javel.

For det første:

Cannabis er IKKE fysisk afhængighedsskabende. Dvs. folk der ikke VIL ryge cannabis, kan stoppe med det, så snart de har truffet beslutningen om af stoppe - i modsætning til tobaksrygere, der forsøger at stoffe med at ryge cigaretter; disse personer oplever nemlig såkaldte "abstinenser", hvor eksempelvis kroppen begynder at ryste eller lignende.

At DU ikke vil "bruge [din] juleaften til at trawle nettet tyndt efter links" siger mere om dig end så meget andet. Du lyder til at være én af de personer, jeg netop skrev om, som mener at have ret til at bestemme, hvordan andre skal leve deres liv - endda UDEN at kunne argumentere synderligt for din sag. Alt, hvad du skriver er personlige holdninger bygget på manglende (ikke-eksisterende) data og undersøgelser.

Der er "den gode gamle" undersøgelse, som videnskab.dk skriver om i artiklen "Hash giver varige skader i hjernen" (læs: http://videnskab.dk/krop-sundhed/hash-giver-varige-skader-i-hjernen) fra 28. august 2012. Denne undersøgelse er dog bygget på resultater der kan være påvirket af FLERE væsentlige fejlkilder, hvilket videnskab.dk da også SELV pointerer i artiklen "Hash giver måske ikke varige skader i hjernen alligevel" (læs: http://videnskab.dk/krop-sundhed/hash-giver-maske-ikke-varige-skader-i-h...).

Yderligere viser RIGTIG meget forskning at cannabis, i modsætning til hvad DU åbenbart tøffer rundt og tror, IKKE er et såkaldt "gateway-drug" (læs eksempelvis: http://www.drugscience.org/sfu/sfu_gateway.html, se eksempelvis nyhedsindslaget: http://screen.yahoo.com/pot-not-gateway-drug-discovery-130000568.html).

Jeg må indrømme at jeg ike giver meget for dine personlige holdninger, for hvem er DU til at sige så mange forskere imod?
Alene din omtale af cannabis som konsekvent "hash", føler jeg indikerer at du faktisk ikke har sat dig ordentligt ind i tingene. Det er desværre tilfældet for mange danskere, der blot har fået information gennem deres forældre og samfundet (skoler mm.).

For det andet:

Dit argument om at "det er utroligt snævertsynet og typisk dansk, at hvis noget er for ubekvemt, så legaliserer vi det bare", ved jeg heller ikke hvor du vil hen med. Hvem er det lige der er den snævertsynede her??? Hvem er det i denne debat, der ikke engang kan finde en enest kilde der bekræfter sit udsagn? Og typisk dansk? Nu tænker du måske på at vi har legaliseret ytringsfrihed, pressefrihed, forsamlingsfrihed, porno og så videre? Igen, hvem er DU til at bestemme, hvordan andre skal leve deres liv?

Desuden holder dit argument slet ikke vand, når du siger at "Hele vejen fra produktion, over salg til forbrug af hash beror på kriminalitet og udnyttelse (...) Og det mener folk, at vi som nation skal tilskynde yderligere? Så vi ikke selv skal ulejliges med den ubehagelige side af narkotika? En tand for hyklerisk, efter min smag.".
Det er nemlig sådan at LANG STØRSTEDELEN af ulemperne ved såkaldt "narkotika" (det ved du tydeligvis heller ikke hvad er, siden du benytter betegnelsen om cannabis - men det lader vi nu ligge) er blevet rykket til lande som Marokko, Afghanistan og Libanon, hvor politiet har noget mindre at skulle have sagt end herhjemme i Danmark.
SAMTIDIG er alle ulemperne ved cannabis NETOP forårsaget af cannabis' illegale status. Det er jo netop, hvad denne artikel HANDLER om. Men det har du måske ikke kunnet nedværdige dig til at læse på en juleaftensdag, heller?

Jeg synes det er patetisk når folk som dig tror at de blot kan komme og kaste om sig med såkaldt "viden", som de ikke engang kan bakke op. Hvordan har du det i øvrigt med at tanken om at utallige mennesker i dag lever med stærke smerte, epilepsi og kræft, som er sygdomme (eller symptomer i smerters tilfælde), der alle kan behandles eller endda KURERES ved brug af cannabis, men blot er forhindret i at kunne leve et liv uden smerter og sygdomme pga. folk som dig, der mener at vide åh så meget om dit og dat?
Jeg ville i hvert fald have dårlig smag i munden.

Jeg håber der er nogen der kan læse det her og rent faktisk vælger at sætte sig ind i tingene. Det handler ikke om at "være rigtig på den", men nok nærmere om at kunne argumentere ordentligt for det man siger. Såfremt nogen finder kilder, såsom forskningsresultater, så øges deres troværdighed mangefoldigt - for hvem er vi, almindelige, uvidende mennesker, til at tro at vi ved alt om alting?

"Det eneste jeg ved, er, at jeg ikke selv ved noget" - Sokrates.

Tilføjelse

Skrevet af Anonym, Onsdag den 25. december 2013, 12:45

Yderligere: Børnepornografi og pædofili er jo en helt anden sag. Her taler vi om noget, der DIREKTE går ud over andre mennesker. Rygning eller anden indtagning af cannabis påvirker altså ikke direkte andre end personen, der træffer valget om at indtage cannabis. Det er DEN VÆLGENDE PERSON, OG KUN DENNE PERSON, der bliver påvirket af cannabis-rusen.

I pædofili's tilfælde går én persons valg direkte ud over andre, og endda folk der ikke selv kan vælge til eller fra. Pædofili er altså netop begået af folk, der mener at vide, hvordan andre folk skal leve deres liv - og mener at have ret til at påtvinge andre folk noget.

Dette er et faktum - uanset om vi gør det lovligt eller ej.

Alle har (efter min mening) ret til et frit valg. Det burde gøres ulovligt at fratage folk denne ret.

Tænk dig dog om inden du taler ?

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 24. december 2013, 16:57

Som du siger med hele vejen fra produktionen fra oprindelseslandende sker der det og det men det har jo intet med os at gøre her i danmark hvis det bliver legaliseret da danske landmænd eller private mennesker SELV kan dyrke det på naturlige måder og på den måde tjene penge altså = mere arbejdskraft her i danmark.

og det du siger med børneporno osv det jo noget helt andet det kan du på ingen måder samligne med cannabis så tænk dig nu om en anden gang

Magt og dominans

Skrevet af Anonym, Mandag den 23. december 2013, 16:57

Ikke så meget pengene. Selvom det hænger sammen, men ikke nødvendigvis.

Der udspringer dårlige ideer fra hash miljøet.

Magten man skal være mest bekymret over, og der er magt. Ikke hash man skal bekymre sig om.

Fri hash....og hvad så derefter?

Skrevet af Anonym, Mandag den 23. december 2013, 16:34

Baggrunden for ideen om at legalisere hash er jo rigtig nok, men er det ikke bare at give fortabt? Kriminelle elementer vil jo ikke bare hoppe i arbejdstøjet og arbejde 7-15 hver dag. Nej, de kaster sig over nye markeder, f.eks. spil, fyrværkeri, medicin eller lignende, hvor der kan være hurtige gevinst. Skal vi også her sige at vi legalisere spil, fyrværkeri og medicin, fordi det er lettere?

Nej, vi skal ikke legalisere noget med begrundelsen om at det er svært at vinde eller det er for dyrt. Når folk eller samfundet bare giver op, hvor lander vi så?

Om hash skal legaliseres af andre grunde er en hel anden historie, som ikke bør blandes sammen med debatten om at give op.

God jul til alle der ude

I øvrigt

Skrevet af Niceone, Mandag den 23. december 2013, 17:52

De andre kriminelle områder du nævner, er så vidt jeg ved allerede grundigt sat i kriminelt system. Det giver velsagtens indkomst efter efterspørgsel.

For det første kunne legalisering give politiet ro til at fokusere på de varer, der for alvor volder skade. For det andet følger udbud efterspørgsel og ikke den anden vej rundt. Rockere kan ikke bare vælge at sælge en hvilkensomhelst ulovlig vare i stedet for cannabis. Det er noget pjat. Der skal være en interesseret køber, før man kan sælge noget.

Og det handler også om at gøre "en kriminel løbebane" så meget mindre attraktiv for unge af kommende generationer. Du ved, forebyggelse.

Give op?

Skrevet af Niceone, Mandag den 23. december 2013, 17:43

Hvem snakker om at give op? Der er tale om at give SLIP på et forbud, som aldrig skulle have været indført til at starte med (prøv at læse op på lovgivningsprocessen og hvor uigennemtænkt, udebatteret og gennemsyret af private økonomiske interesser den var). At legalisere er at rode bod på en kæmpe politisk fejltagelse begået for fire årtier siden. Det er det modsatte af at give op.

Du kan ikke kalde dig ansvarlig politiker, hvis ikke du også vil indse og acceptere, at 1) mennesket vil beruse sig og 2) cannabis er et bredt ønsket alternativ til øvrige rusmidler og har en enorm efterspørgsel blandt helt almindelige, velfungerende mennesker - og hvis ikke du som politiker tager ansvaret for udbuddet der kan matche den efterspørgsel, er der andre der gør det. Længere er den ikke.

"Monopol"

Skrevet af Anonym, Mandag den 23. december 2013, 20:10

På en eller anden måde, pga så mange bruger hash, med til at legitimere et kriminelt miljø. Dybt uansvarligt at købe det stads. F.eks i hasklubber og andre åbne salgsteder.
Pusher har stadset kunden vil havde. Der bliver "nikket og nejet", måske ikke lige. Der er allerede lusket et eller andet ind af bagvejen.
Værst man kan risikeret at blive slået ihjel. Fejlslagen hashkøb, sagde taxichaufføren om den knivdræbte Italienske turist på Nørrebro.

Fri hash....og hvad så derefter?

Skrevet af Anonym, Mandag den 23. december 2013, 16:34

Baggrunden for ideen om at legalisere hash er jo rigtig nok, men er det ikke bare at give fortabt? Kriminelle elementer vil jo ikke bare hoppe i arbejdstøjet og arbejde 7-15 hver dag. Nej, de kaster sig over nye markeder, f.eks. spil, fyrværkeri, medicin eller lignende, hvor der kan være hurtige gevinst. Skal vi også her sige at vi legalisere spil, fyrværkeri og medicin, fordi det er lettere?

Nej, vi skal ikke legalisere noget med begrundelsen om at det er svært at vinde eller det er for dyrt. Når folk eller samfundet bare giver op, hvor lander vi så?

Om hash skal legaliseres af andre grunde er en hel anden historie, som ikke bør blandes sammen med debatten om at give op.

God jul til alle der ude

Hvorfor legalisere?

Skrevet af Anonym, Mandag den 23. december 2013, 16:28

Der er en kultur omkring hash. Hash er tilfælles. Ryger der flokkes. Det bliver i kriminel kontekst. Giver kriminelle miljø struktur. Der render mange hoveder sammen.
Hvem kan skaffe hvad, der er tørke, osv.

Lige præcis det kan man passivisere, gøre mindre udpræget med legalisering.

Markedet.

Skrevet af Anonym, Mandag den 23. december 2013, 16:11

Mon legalisering fjerner illegal hash. Tvivler.

Loven er hovedhjørnesten for kriminelle miljøer. Trækplaster.

Hash er politisk, det er venstrefløj.

Skal man købe kommer man i kontakt med hjernedøde kriminelle. Skal det gøres lovlig, gør det for brugerne.

Start med at frigive til medicinsk brug.

Skrevet af Teobald Hector Carlsen, Mandag den 23. december 2013, 16:10

Las os starte med at få lovliggjort Canabis til medicinsk brug så vi kan få gode produkter på et frit marked. Og det gerne i en fart. Mange kræftpatienter (og syge med en lang række andre sygdomme) betaler formuer og kriminaliseres.

Morfinprodukter kan og bliver udskrevet i flæng af de fleste læger, til en tyvekrone for 100 gange 50mg.
Hvor er logikken der?

Dernæst, lad autoriserede producenter og forhandlere lave ordentlige og gode produkter. Vi aner i dag ikke hvad der er i de klumper, vi får fra Afghanistan eller andre steder i verden.
Så finder rockerne nok på andet at lave og tjene penge på!