KØB PLUS!

Politi klar med DNA-profil på sexgalning

Fyns Politi har nu fået en DNA-profil på den mand, der stod bag overgrebet på en 11-årig pige fra Øster Skerninge fredag den 26. oktober – den samme mand, som formodes at stå bag et tilsvarende overgreb på en 10-årig pige fra Refsvindinge onsdag i sidste uge

-Det er et rigtig vigtigt skridt i efterforskningen. Desværre har vi ikke fundet et match i vores DNA personregister, men det betyder, at vi kan udelukke personer, som vi har DNA på og koncentrere vores efterforskning andre steder, siger Henrik Justesen, der er vicepolitiinspektør hos Fyns Politi og leder af efterforskningen.

Selv om en person ikke er i politiets DNA-personregister, betyder det ikke, at vedkommende er udelukket som gerningsmand. Det betyder blot, at politiet ikke før har taget en DNA-prøve på ham.

Sexoverfald på Fyn: Politi har besøgt 12 mistænkte

Berørt skoleleder efter sexovergreb: Børnene klarer det flot

Fyns Politi har indtil nu fået flere end 500 henvendelser i sagen. Det har ført til, at politiet indtil nu har talt med omkring 250 vidner i de to sager. Men foreløbig har politiet ingen konkrete mistænkte i sagen.

Mandag har politiet dog offentliggjort to yderligere spor i sagen, som kan vise sig at have stor betydning for den videre efterforskning.

Ifølge begge de to pigers forklaringer kørte gerningsmanden i en ældre bil i en mørk rød nuance. Selv om pigerne ikke har kunnet forklare meget om bilen, så er der en detalje fra den ene forklaring, som politiet nu vælge at offentliggøre:

- Den ene pige har lagt mærke til, at man kunne kigge igennem nakkestøtten på sædet. Det indikerer for os, at der er tale om en bøjlenakkestøtte, som er ret almindelig i lidt ældre bilmodeller, siger Henrik Justesen.

Endvidere har politiet mandag formiddag offentliggjort, at gerningsmanden har brugt røde og grønne strips til at binde pigernes hænder sammen under kidnapningen og misbrug.

Fyns Politi anser de pågældende strips for ikke at være helt almindelige, hvorfor de muligvis kan pege i retning af en gerningsmand.

Læs også: