Overfaldet uden grund af fire mænd: Fik sparket milt i stykker

To mænd i midt til slut 30erne blev klokken halv tre natten til juleaftensdag overfaldet med slag og spark af fire mænd på omkring 20 år på Stefansgade på Nørrebro. Den ene af mændene i 30erne blev livstruende såret.

»De får slag og spark i blandt andet ansigtet, og den ene har fået sprængt milten af slagene. I nat var han i umiddelbar livsfare, men blev stabiliseret, og han er endnu ikke klar til afhøring,« fortæller efterforskningsleder ved Københavns Politi Kristian Aaskov, som håber og satser på, at manden bliver klar til en afhøring i løbet af dagen.

Politiet har talt med det andet offer, som blev sparket i ansigtet. Han har forklaret til politiet, at de fire gerningsmænd overfaldt de dem to og to på Stefansgade ud for nummer ni, tæt på Søllerødgade. Der var en kvinde i selskab med de fire gerningsmænd, som forsøgte at bryde ind og standse det.

»Vi har fået signalementer, men det er ikke de bedste signalementer - tidspunktet taget i betragtning. Klokken 02.33 er det jo ret mørkt derude,« siger Kristian Aaskov.

Beskrivelsen lyder på, at det er fire udenlandske mænd på cirka 20 år, hvoraf den ene er iført en hvid trøje med hætte og tryk på brystet. Han havde følgeskab af en kvinde.

Politiet er endnu på bar bund i forhold til gerningsmændenes motiv.

»Umiddelbart blev de bare passet op af de her voldsmænd, og så udvikler det sig. Som det ser ud nu, er de umotiveret blevet angrebet, uden der skulle være noget forudgående,« siger efterforskningslederen og påpeger, at der kan komme flere detaljer frem, når politiet »får gravet lidt i det«.

Ingen er anholdt, og politiet kan ikke svare på, om overfaldet har relation til den narkohandel, der foregår i området omkring Stefansgade, eller til bandemiljøet på Nørrebro i øvrigt. Ud fra det ene offers forklaring er der ikke noget, der tyder på det.

Det er sparsomt, hvad politiet har af vidneforklaringer, og der er ikke noget videoovervågning i området, så politiet vil meget gerne have henvendelser fra folk, der kan have set noget, på telefon 114.