For tredje gang i aften er der meldinger om skyderier i København - denne gang ved Nordvest.

Det melder Københavns Politi.

»Det er vanvittig aften. Vi har alt for travlt. Der er en blevet affyrret et skud fra en knallert ved Præstelængen i Københavns Nordvestkvarter,« siger vagtchef Michael Andersen.

Først blev det meste af bydelen Tingbjerg i København spærret af, efter der er blevet skudt i området. Senere blev der skudt omrking Folkets park ved indre Nørrebro tæt på Blågårds Plads. Og nu altså for tredje gang ved Præstelængen i Københavns Nordvestkvarter.

BT talte tidligere på aftenen med Købehavns Politi om skyderierne ved Tingbjerg og indre Nørrebro.

»Vi får en anmeldelse om skyderier kl. 21.10. Vi har afspærret det meste af Tingbjerg, da vi ikke ved, om skyderierne kun skete på Åkandevej eller om det er på hele ruten,« siger vagthavende ved Københavns Politi, Henrik Brix, og oplyser, at der også er oplysninger om skyderier ved Folkets park ved indre Nørrebro tæt på Blågårds Plads.

»Der er folk ude i området nu for at finde ud af, hvad der er sket. Men de har ikke fundet nogen, der er ramt af skud, og vi har indtil nu heller ikke fundet nogen, der har set noget,« siger Henrik Brix.

Skyderierne kommer under en uge efter, at to tilfælgelige personer blev skudt i Tingbjerg af formodet bandemedlemmer. Fredag eftermiddag og natten til lørdag blev to helt uskyldige unge mænd ramt af skud i benet og i foden på Nørrebro og i Tingbjerg i København.

Anmeldelserne om skyderierne i Tingbjerg og på Nørrebro kommer samme dag, som Københavns Politi oprettede en mobil politistation med seks betjente på Blågårds Plads på Nørrebro. Stationen skulle være med til at afhjælpe skudepisoder.

Skudepisoden i Folkets Park er den 21. i København på knap to måneder. Siden den 20. juli har der været visitationszone på Nørrebro og i Københavns Nordvestkvarter.

De seneste skyderier skabte en kæmpe røre blandt politikere og meningsdannere, om politiet har nok ressourcer til at tøjle banderne i København og Aarhus.

Torsdag sagde justitsminister, Søren Pape Poulsen, ironisk nok til Berlingske, at bandekonflikten er på retræte.

»Jeg vil vove den påstand, at eskaleringen er på tilbagetog, fordi banderne er så pressede, som de er i øjeblikket,« sagde han.

Retsordfører for Socialdemokratiet, Trine Bramsen, foreslog i begyndelsen af ugen at bruge militæret de steder, hvor politiet bevogter, for at frigive ressourcer.

»Vi skal have justitsministeren til at indkalde politiforligskredsen, for det er jo os, der sidder og styrer politiets ressourcer. Og så må vi træffe en politisk beslutning om, hvor er det, politiet skal nedprioritere dets opgaver for en periode for at få flere kræfter,« sagde hun til TV 2.

Det gentændte samtidig debatten om, hvorvidt det er spildt politiarbejde, at der står så mange betjente ved grænsen til Tyskland og udøver grænsekontrol.

TV 2 erfarer samtidig, at Regeringen fredag vil lade militæret overtage grænsekontrollen, der dermed vil frigive politiressourcer til andre opgaver som bandekriminalitet.

Det vil ske på et pressemøde klokken 14, når justitsminister Søren Pape Poulsen præstenterer flere nye tiltag, som skal styrke indsatsen mod banderne.

Opdateres....