Nyheden om den nye dna-profil, som kan bidrage til opklaringen af drabet på Stine Geisler, har allerede ført til flere tips. Endda helt nye spor, som politiet er meget interesserede i at følge op på.

- Vi har fået 14 henvendelser vedrørende Stine Geisler-sagen og Hanne With-sagen. Det handler om personer og iagttagelser. Enkelte af tingene vidste vi i forvejen, men nogle af tingene går også på forhold eller personer, som vi ikke kendte. Resultatet er langt over, hvad jeg havde forventet, siger  vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi.

Den 18-årige gymnasie-elev Stine Geisler blev myrdet natten efter 2. pinsedag i 1990 i en kælder i Teglgårdsstræde i det indre København. Det voldsomme drab sendte chokbølger gennem Danmark, og sagen er aldrig blevet opklaret. Men nu er politiet måske i hælene på gerningsmanden.

Kan du sige noget om de personer I har fået informationer om?
- Nej, det kan jeg ikke. Men der er tale om oplysninger om personer, som vi ikke vidste var i området. Det er selvfølgelig interessant.

Skal I ud og samle dna ind på de personer, som I ikke kendte?
- Vi skal validere de oplysninger, som vi har fået. Og så skal vi kigge lidt nærmere på de mennesker, vi har fået oplysninger på, og så skal vi formentlig ud og hente sammenlignings-dna. 

- Vi er ikke på bar bund. Jeg er optimist. Vi har fået oplysninger på flere navngivne personer, som vi skal kigge på. Og vi skal kigge på episoder, hvor de her mennesker bliver bragt i relation til gerningen, og det er spændende, men om det er dét, vi har brug for, kan jeg ikke sige noget om, før jeg har en dna-analyse.

- Det overskrider langt, hvad jeg havde turdet håbe på. Det er noget, vi specifikt kan bruge,siger Jens Møller Jensen.

Han forklarer, at ordensmagten nu går videre med efterforskningen, men understreger, at en anholdelse ikke ligger lige for.

- Det er ikke sådan, at vi er på vej ud at anholde nogen nu. Men vi skal undersøge informationerne nærmere og må derefter tage stilling til, hvad de skal bruges til, siger Jens Møller Jensen.

Han forklarer, at selvom dna-profilen i Stine Geislers sag er en såkaldt blandingsprofil, så er den af en kvalitet, der kan anvendes til at identificere den person, som profilen tilhører.