Nu udskriver politiet p-bøder på Christiania

Københavns Politi har i flere omgange patruljeret omkring Christiania for at udskrive p-bøder, efter at Parkering Købennavn har valgt at trække deres p-vagter fra området.

Det sker på baggrund af fredagens voldelige kølleoverfald på tre p-vagter, der lige havde afsluttet deres arbejde på Refshalevej på Christiania.

Kort før kl. 14 lørdag eftermiddag kunne bt.dks reporter på stedet konstatere, at en af Københavns Politis gruppevogne med seks uniformerede betjente var i gang med at udskrive p-bøder til ulovligt parkerede biler på Refshalevej og Prinsessegade.

- Det er rigtigt, at vi har været i området, for at skrive giro-kort ud, men det er selvfølgelig ikke vores primære arbejdsopgave, fortæller vagtchef for Københavns politi, Flemming Kim til bt.dk 

Ifølge vagtchef Flemming Kim ved Københavns Politi, er det helt almindelig procedure, at politiet skriver p-bøder ud til biler, der holder ulovligt parkeret, når tiden er til det.

- Men det er klart, hvis der er vigtige opgaver, så bliver betjentene sendt ud til det i stedet for, siger han.

Vagtchefen afviser, at overfaldet har direkte betydning for, at politiet er repræsenteret på Christiania.

- Det er ikke noget vi har bestemt i relation til overfaldet i går, men det er klart, at denne sag har trukket en del opmærksomhed, siger Flemming Kim.

Tre p-vagter blev fredag aften overfaldet af otte-ti hætteklædte personer, der bankede dem med køller. Herefter flygtede gerningsmændene.

Lørdag eftermiddag har politiet stadig meget få spor at følge og det har nu bedt offentligheden om hjælp i sagen.

De tre p-vagter er alle, efter et tjek på Rigshospitalet, udskrevet igen. De har ifølge politiet sluppet med overfladiske skrammer.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08