Smykker for 28.000 kr., som Amagermanden stjal under en firedobbelt voldtægt i 1995, sender nu hans ældste søn på anklagebænken.

Da Amagermandens ældste søn i fjor lænede sig frem på tilskuerrækkerne i Københavns Byret og lyttede til de brutale detaljer om en firedobbelt voldtægt, som hans far var sigtet for at have begået i 1995, må han have tænkt sig om en ekstra gang.

For i gennemgangen af den uhyggelige forbrydelse på Ingolfs Alle på Amager beskrev senioranklager Anne Birgitte Stürup en samling helt specielle sølvsmykker, der blev stjålet i forbindelse med voldtægten.

Kort før dommens dag for Amagermanden dukkede alle smykkerne nemlig op hjemme hos hans ældste søn. De blev fundet, da politiet ransagede sønnen og hans daværende kærestes bopæl.

Kæresten gik til ordensmagten efter at hun havde fundet breve, der ifølge skrifteksperter stammer fra Marcel Lychau Hansens hånd, og hvori svigerfaren opfordrede sin søn til at begå nye forbrydelser og derpå plante sit dna.

BT har tidligere afsløret, at politiet glemte af gennemsøge Amagermandens kælderrum, da en større politistyrke fredag den 12. november 2010 slog døren ind til hans lejlighed og anholdt den eftersøgte sexforbryder - ligesom Amagermandens udlejer har forklaret overfor BT, at det i sidste ende var sønnerne, der i sommeren 2011 gennemgik og tømte deres fars opmagasinerede kasser.

Københavns Politis drabschef Jens Møller vil hverken af- eller bekræfte, at smykkerne kan have ligget i netop de kasser i kælderrummet, og at politiet dermed selv er skyld i, at efterforskerne overså et potentielt fældende bevis.

- Men det er da en interessant teori, har Jens Møller tidligere sagt til BT.

Men Københavns Politi mener at kunne bevise, at den ældste søn med sikkerhed har vidst, at smykkerne stammede fra farens rov-voldtægt i 1995, og derfor er sønnen nu tiltalt for hæleri af de mange smykker efter straffelovens § 290, stk. 1.

Straffen går fra bøde til fængsel på halvandet år. Sagen kommer for Københavns Byret på torsdag, og der er afsat halvanden time til sagen.

§ 290. For hæleri straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år og 6 måneder den, som uberettiget modtager eller skaffer sig eller andre del i udbytte, der er opnået ved en strafbar lovovertrædelse, og den, der uberettiget ved at skjule, opbevare, transportere, hjælpe til afhændelse eller på lignende måde efterfølgende virker til at sikre en anden udbyttet af en strafbar lovovertrædelse.