Sagen om den 36-årige Nicolai Andersen, som blev fundet død i sin lejlighed på Amager i weekenden, er stadig omgæret af mystik. Personer tæt på ham tegner et billede af en mand, som havde et hårdt liv bag sig.

Ingen ved endnu, hvordan den 36-årige Nicolai Andersen kom af dage. Det var en kammerat gjorde det forfærdelige fund lørdag formiddag, da han brækkede døren op til Nicolai Andersens førstesalslejlighed i Urbanplanen på Amager, efter den 36-årige ven havde brændt ham af. Han fandt han ham siddende død i lejligheden, og senere fandt politiet flere afskedsbreve, som indikerede, at Nicolai Andersen selv havde valgt at tage herfra.

Det lignede umiddelbart et selvmord, men i dag efterforsker politiet hans død som et drab. For det håndskydevåben af mindre kaliber, som havde forårsaget det dødbringende skud i hans tinding, blev aldrig fundet under ransagningen.
Enten har den person eller de personer, som hjalp Nicolai Andersen herfra, fjernet våbnet fra lejligheden, eller også skal politiet lede efter en regulær drabsmand.

BT har talt med flere, der kendte Nicolai Andersen, og her tror man mest på teorien om, at Nicolai Andersen havde en hjælper til at komme herfra, men alle lader alt stå åbent, til politiet har gjort sit arbejde.

Nicolai Andersen var bager, en dygtig kok og en god far, men han var også en mand, som sloges med mere end de fleste. Efterdønningerne fra en svær skilsmisse, som også involverede børn, tog hårdt på ham. Han havde misbrug tæt inde på livet, og han kæmpede på mange måder for at finde fodfæstet i livet igen.

Ingen af hans nærmeste ønsker at lægge navn til. Chokket, tabet og sorgen fylder for meget, som en siger.

Men beboer på Stolemagerstien på Amager beskriver ham således:

- Han var lidt af en enspænder, men han hilste altid pænt. Der kom og gik en del folk, men ellers holdt han sig meget for sig selv herude. Han lignede en, der havde haft et hårdt liv, siger en beboer i Urbanplanen, som ønsker at være anonym.

Nicolai Andersen nåede at bo fire år i lejligheden på Stolemagerstien på Amager, men var at regne blandt de indfødte på øen, hvor han blev født, voksede op og havde store dele af sin omgangskreds.

I lejligheden fandt politiet efterfølgende flere afskedsbreve, og Københavns Politi har endnu ikke set grund til at betvivle brevenes ægthed.

Men selvom det skulle vise sig at være et planlagt selvmord, så vil sagen blive efterforsket som et drab. Dét, som kaldes 'drab på begæring' efter straffelovens § 239. Men hverken efterforskningsmæssigt eller juridisk kommer sagen til at adskille sig fra en almindelig drabssag.