Mor kvæler sin øjesten Rasmus: Uenighed om samkvem udløste tragedien

Den 35-årige kvinde LB fra Aalborg kvalte mandag sidst på eftermiddagen sit eneste barn, sin fireårige søn Rasmus.

Kvinden mødte selv op på politigården i Aalborg tirsdag klokken 07.45 og fortalte om det frygtelige, der svar sket.

En patrulje kørte til adressen og konstaterede, at familietragedien var en realitet, hvorefter kvinden blev anholdt med en sigtelse for manddrab.

Baggrunden for den menneskelige katastrofe er ifølge bt.dk's oplysninger, at der gennem længere tid har været problemer mellem kvinden og barnets far om forældremyndighed og samkvemsforhold omkring den fireårige dreng, der boede hos sin mor i 4. sals lejligheden i Strynøgade i hjertet af Aalborg.

Barnets far, som LB kun har boet sammen med i ganske kort tid efter drengens fødsel, har adresse på Frederiksberg.

35-årige LB blev klokken 15 tirsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør in absentia - dvs. uden at være fysisk til stede - ved Retten i Aalborg.

Kvinden selv blev tirsdag morgen indlagt på psykiatrisk afdeling på Aalborg Sygehus, da hendes mentale tilstand er yderst skrøbelig, og hun derfor har behov for behandling som følge af det, der er sket.

I grundlovsforhøret, som blev af forholdsvis kort varighed, var hun repræsenteret af sin beskikkede forsvarer, Uffe Bro. Han siger til bt.dk:

- Der er tale om et ulyksaligt forhold mellem hende og barnets far. Selve drabet er sket mandag sidst på eftermiddagen, men hun har været så totalt ude af den, at hun først har anmeldt det tirsdag morgen. Efter hun har kvalt drengen, har hun tilsyneladende været så fysisk og psykisk udmattet og ude af balance, at hun bagefter har lagt sig til at sove. Det er en meget tragisk sag, siger Uffe Bro, som ikke vil udelukke, at kvinden skal gennemgå en mentalundersøgelse.

I retten blev der nedlagt referatforbud for den del, der omhandler kvindens forklaring til politiet.

Efter at have kvalt sin lille søn forsøgte den ulykkelige kvinde tilsyneladende at begå selvmord.

Hun og fireårige Rasmus boede alene sammen i 4. sals lejligheden i Strynøgade, hvor den nærmeste nabo betegner dem som mønsternaboer, som der aldrig har været problemer med af nogen art.

35-årige LB besidder en højt specialiseret stilling som bioanalytiker på Klinisk Immunologisk Afdeling ved Aalborg Sygehus.

Hendes nærmeste nabo siger til bt.dk:

- Jeg kom hjem fra arbejde og så politiets klistermærker og plombering på døren ind til lejligheden. Det har virkelig været en chokerende oplevelse. Rasmus har altid været så flink og sund en dreng, der hilste og sagde hej, når man mødte ham. Det gjorde han til samtlige af opgangens beboere. Og L har jeg altid haft et godt naboskab med. Vi har kendt hinanden sådan på hilse-plan, og hvis hun har skullet have hjælp til noget, har hun selvfølgelig fået det. Det er meget chokerende og trist at høre, hvad der er sket, siger naboen, som ikke ønsker at stå frem med navn.

Når den drabssigtede kvinde mentalt er klar til det, vil hun blive fremstillet i et nyt grundlovsforhør  ved Retten i Aalborg med krav om varetægtsfængsling.

Det beror på en lægelig vurdering, hvornår hun vil være i stand til at gennemføre et retsmøde.

Læs også: