Én af de fem mænd, mistænkt for at have hjulpet Omar El-Hussein med vinterens terrorangreb, får ikke lov at blive løsladt fra varetægtsfængsling. Det fastslår Østre Landsret.

En 18-årig mand, der er mistænkt for at have hjulpet Omar El-Hussein med at udføre angrebene i København i februar, skal fortsat sidde varetægtsfængslet.

Østre Landsret har mandag stadfæstet Københavns Byrets kendelse fra 18. juni. Her blev den 18-årige sammen med fire andre mænd endnu engang idømt fortsat varetægtsfængsling i terrorsagen, der rystede hele nationen 14.-15. februar.

»Jeg er selvfølgelig glad for, at landsretten har valgt at stadfæste dommen,« siger specialanklager ved Københavns Politi Stig Fleischer til Berlingske.

Han har endnu ikke modtaget en begrundelse for, hvorfor Østre Landsret, der holdt retsmødet for lukkede døre, har stadfæstet dommen.

Hidtil har byretten slået på, at der er begrundet mistanke om, at de sigtede har gjort sig skyldige i anklagerne, samt at der er risiko for, at de fem kan forpurre efterforskningen, der fortsat står på, hvis de bliver løsladt.

Det kom desuden frem under retsmødet mandag, at der fortsat er vidner, som ikke er identificeret af politiet endnu. Specialanklager Stig Fleischer kunne dog ikke komme yderligere ind på detaljerne og henviste til de lukkede døre.

Den unge mistænkte er - som de fire andre mænd - sigtet efter straffelovens bestemmelser om medvirken til drab og drabsforsøg. Som bekendt lykkedes det Omar El-Hussein at skyde den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard foran Krudttønden på Østerbro, samt den 37-årige Dan Uzan, der bevogtede den jødiske synagoge i Krystalgade i Indre By, ligesom han sårede i alt seks politifolk.

Den 18-årige er desuden sigtet for at have skaffet Omar El-Hussein mindst én kniv samt en skudsikker vest. Derudover mener politiet, at han har været med til at skaffe den M 95-riffel af vejen, som den 22-årige gerningsmand brugte under angrebet mod Krudttønden.

Den unge mand er kendt af politiet og blev i februar 2014 dømt for blandt andet at overtræde våbenloven.

Sagen har været efterforsket i små fem måneder, men det er fortsat ikke meget, der slipper ud til offentligheden. Mens politiet åbent mistænker de fem sigtedes for i varierende grad at have skaffet Omar El-Husseins våben, som han brugte foran synagogen, er der endnu ingen oplysninger om, hvordan Omar El-Hussein skaffede M 95-riflen.

Den 18-årige er ligesom de andre ikke sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det kan dog stadig komme på tale, men hidtil har der kun været foretaget småjusteringer i sigtelserne.