Krimi

Mexicansk pilot risikerer udlevering til Tyskland

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Det havarerede jetfly løftes fra jorden og slæbet ind i en hangar på Rønne Lufthavn søndag den 16. september. Foto: Poul Erik-Rath Holm

Den mexicanske pilot, der lørdag styrtede ned i en majsmark nær lufthavnen i Rønne, blev i går ved Byretten på Bornholm varetægtsfængslet i fire uger. Også tysk politi er ude efter manden.

- Vi har sigtet ham efter paragraf 252 i straffeloven, for at udsætte andres liv for fare, og for bedrageri ved, at i august, at tanke brændstof for 30.000 kroner og bruge et betalingskort, som han havde inden da havde annulleret, fortæller Politikommissær Peter Jørgensen fra Bornholms Politi.

Han blev fremstillet in absentia, da han på grund af sine kvæstelser ikke er i stand til fysisk at møde op.

Han er sigtet, da han ikke har tilstrækkelig tilladelse til at flyve den Learjet, han styrtede med. Om han slet ikke har flycertifikat, er politiet stadig i gang med at undersøge. Desuden kræver flytypen, at der skal være to piloter ombord, og det har ikke været tilfældet, da den polske mand, der også var ombord kun var passager.

Også tysk politi har et par bedragerisager at gøre op med ham, når han bliver udskrevet fra hospitalet.

- De har et par sager, og der har vi hørt, men ikke fået bekræftet, at de vil begære ham udleveret, siger Peter Jørgensen.

Torsdag kunne politiet kunne for første gang afhøre ham. Han nægter sig skyldig i alle sigtelser.

Selvom han ikke havde de rette certifikater, er det ikke ensbetydende med, at det var en pilotfejl, der var skyld i ulykken, fortæller Peter Jørgensen. Politiet og Havarikommissionen undersøger fortsat om der kan være tale om en teknisk fejl.

Relaterede

Det læser andre