Mangler gennembrud i sag om sex-krænker

Selv om Fyns Politi nu har en dna-profil af den gerningsmand, som menes at stå bag to sexovergreb på småpiger på Fyn, så mangler politiet fortsat et gennembrud for at finde gerningsmanden.

Op mod 50 mænd er blevet undersøgt for, om de skulle være den formodet gerningsmand til de to grove sexovergreb på Fyn. Men endnu har efterforskningen ikke givet nogen konkrete resultater, og gerningsmanden er stadig på fri fod.

De op mod 50 mænd, som politiet har fået henvendelser om fra borgere,er fortrinsvist fra Fyn. Men politiet har også besøgt mænd på både Sjælland og i det sydlige Jylland.

- Vi har selvfølgelig været ude at snakke med dem - uden at kaste en mistanke mod nogen - og høre, om de har et alibi, og samtidig bad vi om et mundskrab, siger Henrik Justesen, der nu afventer svar fra retsgenetisk institut.

Nyt DNA-match på sex-galning bekræfter: Det ER samme gerningsmand

Gerningsmandens dna-profil matchede nemlig ikke med nogen dna-profiler fra politiets dna-register, og ingen af de op mod 50 mænd, som politiet nu har besøgt, står i politiets dna-register.

Der er forskellige årsager til, at politiet har udvalgt at besøge de pågældende mænd.

- Nogle af dem er blevet anmeldt på grund af deres adfærd, og andre kan have været tidligere dømt i lignende sager på et tidspunkt, hvor man ikke tog dna, forklarer Henrik Justesen.

Politiet leder intenst efter sexforbryder på Fyn

I visse tilfælde ejer mændene også en rød bil.

- Hvis de har en rød bil, og der er kastet mistanke mod dem fra flere personer, så er det selvfølgelig interessant at snakke med dem for en årvågen efterforsker, siger Henrik Justesen.

Politiet har i forbindelse med det seneste overgreb i Refsvindinge sidste onsdag sikret sig overvågningsvideoer fra en tankstation ved en nærliggende by. Politiets håb var, at gerningsmanden måske har passeret stedet, og er blevet fanget på kameraet. Men heller ikke gennemgangen af videooptagelsen har endnu givet resultat.

Ti-årig var offer nr. to: DNA-spor kan fælde sexforbryder

- Vi skal lige vide, hvad det er vi ser efter, siger Henrik Justesen og hentyder til, at politiet ikke med sikkerhed ved, hvilken bil gerningsmanden kører i - bortset fra, at den er mørkerød.

Politiet fortalte desuden tidligere på ugen, at de to piger var blevet bundet med grønne og røde plastikstrips af gerningsmanden, men heller ikke den oplysninger har endnu ført til et gennembrud i sagen.

Hvor tæt er I på at finde gerningsmanden?

- Jamen, hvis bare jeg kunne sige det, svarer Henrik Justesen.

Så I har ikke noget gennembrud endnu?

-  Det må jeg sige nej til, siger han.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08