De fleste af os husker nok voksnes stemmer, der gang på gang sagde, at hvis man sviner, så må man rydde op. Men en 32-årig mand fra Skanderborg, er et levende bevis på, at det ikke kun hører barndommen til.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Ifølge avisen så et vidne søndag eftermiddag en mand komme kørende i en bil ved at skovbryn nær Skanderborg. Bilisten stoppede bilen, skilte sig af med en hel bunke affald og kørte så igen.

Det forargede vidne ringede til politiet, fortalte dem om oplevelsen og videregav alle oplysninger.

Politiet fandt frem til, at der var tale om en 32-årig mand, og senere besøgte en patrulje mandens bopæl i Skanderborg.

Den 32-årige måtte tilstå, at han stod bag svineriet i skoven.

Og hvad gør man så ved det – jo, man fortæller ham, at han må tilbage og rydde op. Ifølge Århus Stiftstidende indvilligede manden i at fjerne skraldet fra skoven.

Om svineriet får flere konsekvenser, overvejes lige nu af Lokalpolitiet i Skanderborg, skriver avisen.

Politiet kan give en bøde på op til 8.000 kroner for at smide affald i naturen eller byerne. Som det er lige nu, er det kun politiet, der har mulighed for at dele dem ud.

Men Københavns Kommune har for ganske nyligt søgt om, at få lov at give bøder til borgere, der smider cigaretskodder, flasker eller andet affald offentligt. Ifølge DR håber kommunen, at det vil have en præventiveffekt.

BT spurgte i den forbindelse læsere, om de mener, at kommunen skal have mulighed for at give en bøde, hvis man smider skrald på gaden.

Ud af de 13.408 personer, der deltog, svarede 97% ’Ja’.

Også andre af landets kommuner forsøger at finde kreative løsninger til, hvordan man får folk til at bruge skraldespandene eller rydde op efter sig i parken.

Et eksempel er i Randers, hvor man i den kommende uge vil lave et eksperiment med at lade skrald ligge i bybilledet. Kommunen vil på 12 forskellige steder lade være med at rydde op efter folk, skriver Randers Amtsavis.

Det skal forhåbentlig få folk til at forstå, hvor stort problemet er – og når ugen er omme, vil alt affaldet blive sorteret, så kommunen kan lave målrettede løsninger og kampagner.