____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Tyverier af dyrt oksekød er et stigende problem i danske supermarkeder. Det får nu flere supermarkeder til at låse kødet inde eller gemme det i baglokalet for at stoppe kød-tyvene.

En hængelås på kølemontren skal gøre det svært for tyvene at stjæle de dyre oksemørbrader og oksefileter. Irma på Torvegade på Christianshavn har set sig nødsaget til at låse deres dyreste kød inde. Kunderne skal derfor ringe på en klokke, hvis de vil have en medarbejder til at låse op. Årsagen er store problemer med tyveri.

- Vi fik stjålet kød - særligt det dyre oksekød. Samtidig begyndte vores nærmeste konkurrent at låse deres kød inde, så for at undgå at endnu flere tyve skulle komme her, fik vi også lås på, fortæller Kim Larsen, der er souschef i Irma-butikken.

Irma er langt fra det eneste supermarked, som nødtvunget må tage alternative metoder i brug for at stoppe kød-tyvene.

Dansk Supermarked og Coop bekræfter, at tyveri af dyrt oksekød er et stigende problem. Særligt Dansk Supermarked, der har Netto-, Bilka- og Føtex-butikkerne har haft mange problemer.

- Flere butikker oplever dagligt tyveri af kød. Det er særligt oksemørbrader, som ikke fylder så meget, men har en høj pris på op mod 700 kr., som tyvene går efter, siger Mads Hvitved Grand, der er pressechef i Dansk Supermarked.

Også i Coops butikker (Irma, Fakta, Kvickly og SuperBrugsen) er kød en populær vare hos de langfingrede handlende.

- Nogle butikker er blevet hjemsøgt af halvprofessionelle tyve, og de er blevet nødt til at sætte lås på køleboksen. Flere butikker har også været nødt til at sætte tyverisikring med alarmer på, fortæller Jens Juul Nielsen, Informationsdirektør i COOP.

Det er hovedsageligt enkeltpersoner, der har brug for hurtige penge, som stjæler kødet, men der er også set tilfælde af mere organiserede kød-tyve med store sportstasker foret, så alarmerne ikke går i gang.

- Det er vores indtryk, at tyvene ikke stjæler til privat forbrug, men med henblik på at sælge videre, siger Mads Hvitved Grand.

Videresalget foregår ofte på et gadehjørne, på parkeringspladsen eller på den lokale bodega.