Under den mere end 13 timer lange menneskejagt efter terrorattentatet i København spildte betjente tid på at hente udprintede billeder af den eftersøgte terrorist, fordi patruljevognene mangler de fornødne it-udstyr til at modtage billeder af efterlyste.

Lige så hightech danske politi fremstod i DR’s netop afsluttede dramaserie »Mord uden grænser«, lige så it-fattigt er mange af virkelighedens danske patruljevogne.

Sådan lyder kritikken fra politiets egne rækker i dag. Der mangler noget så simpelt som fastmonterede computerskærme i bilerne, så efterforskningsledere fra centralt hold kan udsende billeder af eftersøgte og efterlyste.

Derfor brugte betjente kostbare minutter på at køre forbi politistationen den 14. og 15. februar for at hente udprintede billeder af den 22-årige Omar El-Hussein, som nåede at dræbe to og såre seks under sine terrorhandlinger i København. Det fortæller flere kilder i Københavns Politi til BT, som af hensyn til deres fremtidige arbejde ikke ønsker de ikke at lægge navn til kritikken.

LÆS OGSÅ

LÆS OGSÅ

Men Københavns Politiforening, der er fagforening for mere end 2400 ansatte i Københavns Politi, er bekendt med, hvordan betjente under terrorangrebet måtte rekvirere fotokopier af den efterlyse Omar El-Hussein.

»Det er helt hul i hovedet, at man først skal kopiere billeder af efterlyste og så udlevere dem til vognene fra centralt hold, når man har en terrorist løbende rundt i gaderne. Det gælder om at få et signalement ud til bilerne her og nu, for hvert et minut tæller, og for borgernes sikkerhed bør vi prioritere den form for it langt højere, end vi har gjort i dag,« siger formand for Københavns Politiforening Michael Bergmann Møller.

BT ville gerne have bragt kritikken videre til politiinspektør Mogens Lauridsen, der er chef for det operative beredskab i Københavns Politi, men kommunikationschef Mads Jensen siger, at ledelsen ikke svarer på spørgsmål, før rapporten er klar.