Alle, som arbejder med børn, skal have et opdateret førstehjælpskursus, kræver Røde Kors og pædagogerne.

Det bør være et lovkrav, at pædagoger og alle andre beskæftigede i børneinstitutioner skal have et opdateret førstehjælpskursus.

Det mener Dansk Røde Kors, Bupl og FOA efter en ulykke tirsdag, hvor en treårig dreng i børnehaven Bakkelygaard i Vemmelev ved Slagelse blev kvalt under leg på en legeplads, da hans elefanthue hang fast i en gren.

- Alle, der arbejder med børn, skal vide, hvordan man handler ved uheld og ulykker. Derfor er det et rimeligt krav, at alle pædagoger skal have et førstehjælpskursus, siger formanden for pædagogerne i Bupl, Henning Pedersen.

Han betinger sig, at kommunerne betaler førstehjælpskurserne, og at de ikke må gå ud over den almindelige efteruddannelse.

I dag får alle studerende på uddannelserne til pædagog og til pædagogassistent et førstehjælpskursus.

Men en stikprøveundersøgelse fra sidste år fra FOA viste, at hver anden pædagog eller pædagogmedhjælper og hver fjerde dagplejemor ikke havde fået et førstehjælpskursus inden for de seneste tre år.

Den almindelige anbefaling er, at et førstehjælpskursus bliver genopfrisket hvert tredje år.

Også folk, der ansættes som pædagogmedhjælpere uden at have en uddannelse, skal have sådan et kursus betalt, siger Bupl-formanden.

Også FOA, der organiserer pædagoger i København, pædagogiske assistenter, dagplejere og pædagogmedhjælpere, bakker op om et lovkrav.

- At kunne yde førstehjælp kan være forskellen på liv og død. Det er ikke nok, at de nyuddannede har lært det. Alle der arbejder med børn skal have tilbud om at lære førstehjælp, siger Jakob Sølvhøj, sektorformand i FOA.

Onsdag gav Røde Kors dagplejer Ane Lene Frederiksen Mølbak fra Støvring en pris på 10.000 kroner som Årets Førstehjælper, fordi hun reddede livet for et barn ved at give førstehjælp, da pigen fik en tung mikrobølgeovn ned over sig.

/ritzau/