Kriminalforsorgen sendte afsoningsindkaldelse til den forkerte kvinde.

Malene Bøgh Andersen fra Thisted fik sig noget af en overraskelse, da hun åbnede sin e-boks forleden dag. I den 20-årige kvindes indbakke lå et brev fra Kriminalforsorgen med en indkaldelse til afsoning i et af landets fængsler. Det undrede hende en del, eftersom hun ikke er dømt for noget kriminelt, men da hun læste videre kunne hun se, at brevet var stilet til en helt anden kvinde.

Af brevet fremgår både kvindens navn og cpr-nummer. Der er tale om en 30-årig kvinde, der ligesom Malene Bøgh Andersen bor i Thisted. Ifølge brevet fra Kriminalforsorgen har undladt at melde sig til psykiatrisk behandling og alkoholafvænning, som var et vilkår i en betinget dom. Derfor vil Kriminalforsorgen nu have dommen gjort ubetinget, så hun skal afsone i et fængsel.

»Pgl har været indkaldt 6 gange både med e post samt med alm. post og er i de seneste breve advaret om at hun blive indberettet hvis hun ikke møder. Hun har ikke reageret, har hverken ringet eller kontaktet Kriminalforsorgen og er heller ikke mødt,« står der i brevet, som altså er sendt til den forkerte kvinde.

Malene Bøgh Andersen er forfærdet over, at dybt fortrolige og private breve fra det offentlige på den måde kan havne i forkerte hænder.

»Det er deres job at passe på vores oplysninger, for det er dem, der har dem inde i systemet. At de gør sådan noget her, er en meget dum fejl, som ikke må ske. Jeg har ondt af den kvinde, det er gået ud over, og jeg frygter at nogle af mine breve er blevet sendt til andre. Det vil være forfærdeligt, for der er da oplysninger, som jeg ikke ønsker kommer ud til andre,« siger Malene Bøh Andersen.

Hun fortæller, at hun tidligere modtaget et forkert brev via e-boks fra Favrskov Kommune.

»Det omhandlede en autisk dreng på 9 år. Der stod hans cpr-nummer og alt muligt om hans problemer,« fortæller hun om brevet, som hun valgte at slette.

Ifølge Susanne Wolf, der er kommunikationsdirektør i e-boks, sker det en gang i mellem, at breve fra det offentlige ender hos den forkerte modtager.

»Det sker en sjælden gang i mellem at breve bliver sendt forkert i e-boks. Når det sker, er det på grund af en menneskelig fejl, hvor et cpr-nummer bliver tastet ind forkert,« siger Susanne Wolf.

Hun har ikke tal på, hvor ofte det sker.

BT har forelagt sagen for Kriminalforsorgen der bekræfter, at indkaldelsen er sendt til den forkerte.

»Kriminalforsorgen kan bekræfte, at der er sket en meget beklagelig fejl i den konkrete sag. Der er tale om en menneskelig fejl, hvor der er sket en tastefejl i forbindelse med indtastning af cpr-nummeret, og derfor er brevet desværre endt hos en forkert modtager.  Det er heldigvis meget sjældent, at den slags fejl sker. Direktoratet for Kriminalforsorgen kender kun til et lignende tilfælde, som ligger tilbage i 2016. Med baggrund i tilfældet fra sidste år og den aktuelle sag, vil vi nu indskærpe overfor kriminalforsorgsområderne, at de skal være påpasselige og dobbelttjekke korrekt indtastning af CPR-nummer, inden de sender breve ud,« skriver kommunikationsmedarbejder Sabrina Ejstrup Vig.

Malene Bøgh Andersen stiller sig lidt skeptisk over for Kriminalforsorgens forklaring.

»Det lyder underligt, at det skulle være en tastefejl, for mit cpr-nummer er meget forskelligt fra hendes,« siger hun.

Om den dømte kvinde har modtaget nogle af Kriminalforsorgens seks henvendelser, har BT ikke kunnet få svar på.

TIP OS: HAR DU OGSÅ MODTAGET FORKERT POST FRA DET OFFENTLIGE I E-BOKS? SÅ SEND EN MAIL TIL 1929@BT.DK.