Krimi

Jagter sexgalning på Fyn: Politiet advarer mod selvtægt

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Politiet forsætter eftersøgningen af sexforbryderen der voldtog en pige ved Refsvindinge onsdag. Nu opfordrer de borgerne i området til ikke at udøve selvtægt. Foto: Sonny Munk Carlsen

20 personer er indtil videre blevet undersøgt i sagen om en sexforbryder fra Fyn, der er mistænkt for to seksuelle overgreb på små piger

Selvom Fyns Politi på det nærmeste bliver bestormet med henvendelser i sagen, er der ikke nogen anholdte endnu.

- Vi har været ude at tale med 20 mistænkte personer, som der er blevet peget på, men mange af dem er skrevet ud af sagen, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi.

På grund af sagens sørgelige omfang, har mange privatpersoner indledt deres egne efterforskninger på manden, ifølge Fyns Politi. Borgere leder selv aktivt efter manden, og vil hjælpe politiet. Det mener politiet dog ikke er en god idé.  

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at så mange gerne vil bidrage til at finde gerningsmanden. Men jeg vil gerne understrege, at det er politiets opgave at stå for efterforskningen. Derfor vil jeg gerne opfordre til, at alle henvender sig til politiet med deres oplysninger, dels fordi det er strafbart af øve selvtægt, men også fordi at det er helt afgørende, at alle spor bliver efterforsket korrekt, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen.

Læs også: Forældre troede advarsel om sexforbryder var drengestreger

Læs også: Her er politiets nye signalement af den fynske sexforbryder

Udøver man selvtægt - følger efter sexforbryderen, civilanholder ham eller undersøger mulige gerningssteder, kan man komme til at ødelægge vigtige spor, advarer politiet.

Gerningsmanden beskrives som dansktalende, almindelig af højde, almindelig til kraftig af bygning iført en sort eller mørk hue, sort eller mørk bluse, mørkeblå cowboybukser og sorte kondisko. På trods af vintervejret var manden ikke iført jakke.

Relaterede

Det læser andre