Peter Madsen har siden lørdag siddet varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab. Der er dog intet lig i sagen om den savnede svenske journalist, men politiet har alligevel sigtet den kendte opfinder for forbrydelsen.

Peter Madsen blev lørdag varetægtsfængslet i 24 dage. Han var sigtet for at dræbe Kim Wall på et ukendt sted på en ukendt måde, men først da anklager i sagen, Louise Nielsen, rejste en underordnet sigtelse om uagtsomt manddrab, fandt retten grundlag for at fængsle den 46-årige midlertidigt.

Tidligere kriminalkommissær og efterforskningsleder ved Rejseholdet, Kurt Kragh, forklarer, hvordan politiet kan være lykkedes med at få Peter Madsen fængslet for uagtsomt manddrab, selvom der ikke findes et lig i sagen.

Kurt Kragh fortæller, at udgangspunktet for en drabssigtelse sædvanligvis er et lig, men han fortæller videre, at politiet tidligere har haft sager, hvor der har været en stribe andre informationer, der gør, at man har mistanke om, at der kan være et lig, selvom offeret ikke er blevet fundet. Det forventer han også er tilfældet her.

»For mig er der ingen tvivl om, at politiet ligger inde med nogle informationer fra hendes kæreste. Det er også ham, der er urolig, og som alarmerer politiet om hendes forsvinden. Man kan forestille sig, at hun måske har skrevet nogle ting til ham, der kan inkriminere eller mistænkeliggøre Peter Madsen, det kan måske handle om, at hun har følt sig truet eller været bange,« siger Kurt Kragh og fortæller, at det i sig selv er nok til, at der er mistankegrundlag.

»Politiet må have fået nogle vigtige informationer af kæresten, for ellers kunne man jo lige så godt have arbejdet ud fra, at han satte hende af ude på Amager, og så kunne hun være blevet overfaldet på vej væk derfra. Så jeg er ret sikker på, at der enten har været noget i hendes kommunikation, eller at der er videoovervågning, som indikerer, at der er sket hende noget,« siger Kurt Kragh og fortæller, at politiet derfor også som noget af det første i den type sager indhenter al kommunikation fra den savnede persons teleselskab, så man kan se, hvilke sms’er og opkald, hun har foretaget, og hvilke master hendes telefon er gået på, så man kan se, hvor hun har været.

Collage.
Collage.
Vis mere

Det er før sket, at danske domstole har dømt for drab, uden at et lig nogensinde er fundet.

I 2010 blev en 40-årig mand først stukket med en issyl i tindingen, inden han blev skudt og dræbt med en pistol. Liget, der menes at være parteret, er aldrig fundet. To mænd er dømt i sagen.

I januar i år blev en 41-årig mand fængslet og udvist for drabet på sin ekskone, Hediga Morad, selvom hendes lig fortsat ikke er fundet. Hun blev sidst set i oktober 2015.

41-årige Khalil Bahjat Saido Meme været tiltalt for drabet på sin ekskone, Hediga Morad, der er mor til deres fælles børn. Hun blev sidst set i oktober 2015, efter hun havde taget et tog fra Vejle til Vordingborg.