Hvor lavt kan man synke - julemaden stjålet fra Kirkens Korshær

Hvor lavt kan man synke, og hvor nedrig kan man være?

De spørgsmål vender igen og igen tilbage i hovedet på Vibeke Bjørk, leder af Kirkens Korshærs varmestue i Svendborg, efter at al den dejlige julemad, som værdigt trængende i byen havde glædet sig til, er blevet stjålet natten til fredag.

Og den eller de som står bag oven i købet har gjort en endog meget aktiv indsats for at bryde ind og komme væk igen med al den dejlige mad, der lå i en dybfryser i et aflåst, afsides rum i varmestuens ejendom i Ørkildsgade i den sydfynske by.

- Det her er simpelthen for meget af det gode. Vi har haft indbrud før, men vi har aldrig nogensinde oplevet at skulle få stjålet julemaden. Det er fuldkommen uforståeligt, at nogen kan få sig til at gøre det. Det er helt vanvittigt, siger Vibeke Bjørk til bt.dk.

Det er ubestrideligt, at maden er stjålet, og at gerningsmanden eller -mændene er gået målrettet efter at få det med hjem. For der er gjort flere forsøg på at bryde ind i det aflåste rum, og da den metode ikke er lykkes, er der smadret en rude og tyvene er kommet den vej ind.

- Men ikke nok med det: For man er ikke kommet ind gennem porten. Man er kravlet ind over taget til et skur, vi har, og hvor der er tre meters højdeforskel, er så sprunget ned på en affaldscontainer og har forsøgt at bryde ind til vores kontor. Og så er man kravlet væk samme vej, for der er ikke andre muligheder. Det må virkelig have været noget af et arbejde, siger Vibeke Bjørk videre.

Det var så sent som i går, at Kirkens Korshær fik al den dejlige julemad leveret fra bl.a. en lokal købmand og en lokal slagter.

Fem store juleænder, godt og vel tre kilo kamsteg og en stor mængde medisterpølse var blandt det, der forsvandt ved indbruddet, ligesom mere end tre kilo kamsteg, ribbenstege og hamburgerryg blev stjålet af de hjerteløse gerningsmænd.

- Der er stjålet cirka 20 kilo julemad, som skulle have givet varme, mæthed og glæde til juleaften, og som 18 har skrevet sig på til sammen med tre frivillige og en præst, der plejer at være med. Det er jo ufatteligt, at der er nogen, som kan få sig til at gøre sådan noget, siger lederne af varmestuen.

Men heldigvis er julen reddet alligevel, fortæller Vibeke Bjørk:

- Det er helt fantastisk: Da en mand, som har et cateringfirma, hørte om at vi har fået stjålet al maden til juleaften, ringede han og sagde, at han nok skulle komme med noget til os. Slagteren har også været her igen med fire-fem kilometer medister. Og så kom der også en mor og en ung pige her og sagde, at selv om de ikke har ret mange penge, så ville de gerne komme med noget mad. Det har været så fantastisk at mærke sådan en opbakning, siger Vibeke Bjørk.