Spøgelsesbilist
Spøgelsesbilist

Aarhus: Flere tilfældige bilister på motorvejen nord for Aarhus blev søndag aften udsat for potentiel fare, da en ung bilist satte sig for at hjælpe en kammerat med motorstop.

Manden blev såkaldt spøgelsesbilist, da han kørte mod nord i motorvejens sydgående spor, oplyser Østjyllands Politi. »Tåbelig og tankeløs« er de ord, politiet bruger om den 20-åriges opførsel. Heldigvis kom ingen noget til ved den farlige manøvre.

»En patrulje fik kontakt med ham i nødsporet,« fortæller vagtchef Per Bennekov.

Allan Andersen

Spøgelsesbilist

I modsætning til de fleste spøgelsesbilister vidste den 20-årige mand udmærket, at han kørte direkte imod trafikken på motorvejen. Der var tale om en helt bevidst handling:

»Han ville give en kammerat starthjælp og ville holde køler mod køler, og derfor kørte han mod kørselsretningen,« siger politiets vagtchef om sagen.

At køre i den forkerte retning på motorvejen kan være dødsensfarligt. For en uges tid siden mistede tre mennesker livet, da en anden spøgelsesbilist kørte ud på Hillerødmotorvejen. Ved ulykken døde både bilisten selv og et ægtepar i 70'erne.

Næsten samtidigt fik det ligeledes fatale følger, da en 82-årig mand var spøgelsesbilist på Holbækmotorvejen. Også han blev dræbt.

I den aktuelle sag fra Aarhus gik der kun cirka ti minutter efter anmeldelsen, før han var anholdt. Det skete lidt før klokken 21. Ifølge vagtchefen er der ingen tvivl om, at bilisten kan vente et efterspil.

En anklager skal vurdere hvilke paragraffer og love, som kan komme på tale, oplyser Østjyllands Politi.

/ritzau/

SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook