Husker du Kim: Nu er han anholdt af politiet

- Skal jeg lade mit barn ødelægge for øjnene af mig eller praktisere civil ulydighed? Jeg ved godt, hvad der vejer tungest for mig.

Sådan sagde en desperat far for få uger siden til bt.dk, hvor hans kamp for sønnen Oliver var nået helt der ud, hvor han ikke så anden udvej end at bortføre sin søn.

Men nu er kampen stoppet. I hvert fald for en tid. For i går blev Kim Buch og hans 7-årige søn fundet af politiet i Nordsjælland og anholdt.

Ifølge politiets pressemeddelelse, forløb anholdelsen 'roligt og udramatisk'.

- Manden var under anholdelsen sammen med sin 7-årige dreng, der vil nu blive tilbageleveret til sin biologiske moder, der har den fulde forældremyndighed over barnet, og de sociale myndigheder vil blive underrettet, skriver politiet bl.a. og fortsætter:

- Han har siden den 8. november 2013 været eftersøgt af politiet for at unddrage barnets moder forældremyndigheden over deres 7-årige dreng. Herunder for at have berøvet drengen friheden, idet anholdte efter endt samkvem 28. oktober 2013 undlod at aflevere barnet og i stedet 'gik under jorden' sammen med drengen.

- Vi er glade for nu at have fundet både fader og barn. Det er en trist sag, der handler om en strid mellem et forældrepar og som har stået på i flere år, siger efterforskningsleder, politikommissær Hans Erik Raben, Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet, Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Det er dog en mistanke om seksuelt misbrug af sønnen på moderens side, der i de sidste tre år har ført til Kim Buchs kamp mod myndighederne. En mistanke han selv mener at have dokumenteret igen og igen overfor såvel socialforvaltningen i kommunen som Statsforvaltningen. Men forgæves.

Da ny dokumentation i sagen blev tilsidesat af Statsforvaltningen i oktober måned, tog Kim Buch det drastiske skridt at gå under jorden med sin søn.

- Jeg ønsker jo bare at få nogen til at kigge på den her sag, for den bliver værre og værre, som han for få uger siden sagde til bt.dk.

Ifølge bt.dk's oplysninger blev Kim Buch torsdag fremstillet i grundlovsforhør og er efterfølgende blevet varetægtsfængslet grundet politiets frygt for, at han vil rejse til udlandet.

Bortførelse af eget barn han i henhold til straffelovens paragraf 215 en strafferamme på alt fra bøde eller fængsel i op til fire år.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kim Buchs advokat.

Læs også: