KØB PLUS!

Hundreder mindes dræbte 21-årige Jonas: Gråd, hvisken og lys mod vold

Faklerne lyste op på det mørke Vesterbro, da mange hundrede mennesker mødtes i en tavs protest mod vold i nattelivet mandag aften.

 - Der er mærkeligt stille her på Vestebro nu. Folk hvisker kun sammen, og det er umuligt ikke at blive påvirket af den meget afdæmpede stemning, der stråler ud fra de mange mennesker, der strømmer her til, siger BTs udsendte, ved det der mest af alt ligner en mindehøjtidelighed for 21-årige Jonas, der blev dræbt af knivstik fredag nat på diskotek Bakken i Kødbyen på Vesterbro.

Lyset fandt vej til Vesterbro kort før klokken 19.00, da flere hundrede mennesker strømmede til Kødbyen. På cykel, i bil eller på gåben.

Familier med deres børn, ældre mennesker og hundredevis af unge. En broget blanding af  danskere og indvandrere. Også Københavns overborgmester Frank Jensen var mødt op med fakkel i hånd.

Lidt over syv talte BTs udsendte op mod 500, der var forsamlet. Mange havde tændt lys og lagt blomster så hele frontpartiet ved Bakkens fortov lyste op.

- Arrangørerne vil ikke kalde det en demo. Det er en manifestation mod vold i nattelivet, men det ligner også en mindehøjtidelighed med hilsen til Jonas. Mange holder hinanden stille hinanden i hænderne, holder om hinanden, eller græder. Når de taler sammen, så hvisker de, siger BTs reporter på det Vesterbro, der ellers normalt svirrer af stemning og liv.

Jonas’ mor: Hvordan kan vi leve uden Jonas?

I dag mindes de 21-årige Jonas, der mistede sit liv da han tilsyneladende helt uprovokeret blev stukket ned med en kniv.

I mens ude i mørket leder Københavns Politi stadig efter gerningsmanden, og håber at eventuelle vidner melder sig.