Hun kvalte 4-årige Rasmus: Mor kommer ikke med til begravelse

Lørdag samles familie og venner i Sankt Markus Kirke i Aalborg for at tage den sidste afsked med fireårige Rasmus, der mandag 16. december blev kvalt af sin mor. Det er den drabssigtede 35-årige mor, LB, der har arrangeret begravelsen, men hun kommer ikke til at være der, når kimende kirkeklokker sender Rasmus ud på den sidste rejse.

- Det sidste, jeg har hørt, er, at hun ikke kommer med til begravelsen, oplyser den 35-årige kvindes forsvarer, Uffe Bro til bt.dk.

Siden drabet på sønnen har LB været varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

LÆS OGSÅ: Far til kvalt søn sender brev til Thorning: Hjælp mig, Helle!

- Hendes tilstand er af sådan en karakter, at hun simpelthen ikke kan tage med, siger Uffe Bro.

Hvorfor er det så vigtigt for hende at bestemme, hvor Rasmus skal begraves, når hun ikke selv deltager?

- Det er det, fordi hun havde forældremyndigheden over ham og har haft det hele hans liv, siger advokaten.

Det er moderen, der har bestemt de overordnede linjer omkring begravelsen, herunder at den lille dreng skal begraves i Aalborg, hvor han boede sammen med hende. De praktiske detaljer omkring begravelsen bliver arrangeret af hendes familie, fortæller Rasmus' far Carsten.

- Det er hende der har bestemt, hvor begravelsen finder sted, hvornår den finder sted og hvilken type af begravelse, det bliver. Hendes familie tager sig af detaljerne, men de har været søde nok til også at spørge mig. Jeg blev ringet op i går af et medlem af hendes familie, der foreslog nogle salmer og det lød fint nok, siger Carsten. 

Han har siden sin søns død kæmpet en indædt kamp for at få lov til at begrave ham tæt på sit hjem på Frederiksberg. Men den 23. december afgjorde skifteretten, at Rasmus skal begraves i Aalborg, fordi moderen havde den fulde forældremyndighed.
 
Carsten har klaget over afgørelsen til Justitsminister Karen Hækkerup, som i et personligt brev skriver, at hun intet kan stille op i sagen.  Som et sidste desperat forsøg på at få lov til at begrave sin søn, har Carsten skrevet et brev til statsminister Helle Thorning-Schmidt. Alt tyder dog på, at lille Rasmus bliver begravet i Aalborg, som moderen ønsker det.

- Tiden rinder ud. Vi er ved at arrangere busser til venner og bekendte og der skal også købes en krans, siger faren.

Læs også: