Høje Gladsaxe-drabet: Politiet efterlyser nu mordernes bil

Københavns Vestegns Politi leder efter den bil som dem, der skød og dræbte den 19-årige Jonathan Taboryski fra Bagsværd, kørte væk i.

Det er ikke mange vidner eller spor der er kommet ud af de seneste 11 dages efterforskning. Derfor offentliggør politiet nu fotos af den flugtbil, som gerningsmændene forlod slagteren ved Høje Gladsaxe i efter at have skudt Jonathan Taboryski, der var på stedet sammen med en kammerat. Den blev efterfølgende fundet brændende i Nøkkerosevej i Emdrup omkring kl. 20. Derfor offentliggør politiet også billeder af en sort benzindunk, der blev fundet i vraget. 

- Vi arbejder på højtryk for at opklare sagen, men vi har brug for offentlighedens hjælp, siger efterforskningsleder Charlotte Skovby. Hun har tidligere udtalt til bt.dk, at de ikke er tæt på at have en gerningsmand. 

Bilen er en ny hvid 3-dørs Ford Ka, årgang 2012, som på fronten har grønne flamme-klistermærker. Den blev meldt stjålet fredag den 11. januar om eftermiddagen i Kokkedal. Om aftenen bliver den fundet brændende, efter at Jonathan Taboryski er blevet skudt.

Det var kun det indvendige af bilen der tog skade af branden. Det udvendige bærer ikke præg af flammerne og har været en tur på kriminalteknisk afdeling.   

Politiet vil gerne høre fra vidner, som har set den hvide 3-dørs Ford Ka i områderne Kokkedal, Gladsaxe og Emdrup, og som har oplysninger om benzindunken. Den er måske stjålet - eller nogen kan have overværet købet af dunken, siger politiet.

Tømrerlærlingen Jonathan Taboryski blev skudt i skulderen og i hovedet fredag aften den 11. januar foran Høje Gladsaxe Centret. Hans 21-årige kammerat blev også ramt i benet og armen, men er uden for livsfare. Jonathan døde af sine kvæstelser på Rigshospitalet.

Politiet mener, at drabet har forbindelse til en konflikt mellem bandegrupperinger i vestområdet i København. Jonathan Taboryski havde ydre relationer til Værebro-gruppen VHK.

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08