Et af de spørgsmål, som melder sig efter weekendens tragiske terrorhandlinger er, hvor den 22-årige attentatmand skal stedes til hvile.

Efter terrorangrebet i Frankrig, hvor Kouachi-brødrene skød og dræbte 12 mennesker ved satire-avisen Charlie Hebdo, diskuterede man, hvor gerningsmændene skulle begraves - af frygt for fanatiske tilbedere skulle valfarte til stedet.

I Danmark har familien til den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein besluttet, at han skal stedes til hvile i Danmark. Trods familiens palæstinensiske baggrund, og at han i tre år boede og gik i skole i Jordan.

Det fortæller Kasem Said Ahmad fra Dansk Islamisk Begravelsesfond, som står for hans begravelse på begravelsespladsen i Brøndby.

»Han skal begraves på helt almindelig vis. Vi dømmer ikke vores døde ud fra deres fortid. Er man muslim, har man ret til at blive begravet på den muslimske begravelsesplads,« siger Kasem Said Ahmad, der også er tidligere talsmand for Islamisk Trossamfund.

LÆS OGSÅ

LÆS OGSÅ

Den islamiske tradition siger, at en muslim helst skal begraves inden for 24 timer, men i dette tilfælde må den fraviges, fordi politiet ikke har frigivet den afdøde. Derfor er der endnu ikke sat en dato for begravelsen.

»Vi ved endnu ikke, hvornår han kan begraves, fordi vi fortsat venter på, at politiet frigiver ham. Familien afventer stadig en tilbagemelding fra politiet.«

LÆS OGSÅ

Hvilken moske han skal begraves fra, er også endnu uvist. Det er op til familien at beslutte.

Men som ved alle andre muslimske begravelser køres afdøde fra kapellet til den valgte moske. Herfra vil man udføre det muslimske ritual »Janaza«, der er en muslimsk tradition, hvor de pårørende beder for ham og vasker ham, inden de kører ham til begravelsespladsen.

»Det gør vi for alle muslimer, og det gør vi også for ham. Alle muslimer har ret til at blive begravet på samme vis uanset fortid, Vi ved godt, at det er en alvorlig kriminel handling, som kommer til at præge vores fremtid i Danmark og påvirke vores omdømme negativt. Det er familien naturligvis også bevidst om, men derfor har han stadig ret til en rigtig begravelse,« siger Kasem Said Ahmad.

LÆS OGSÅ

Han afviser også, at Omar Abdel Hamid El-Hussein skulle få en særlig begravelse qua sine gerninger.

»Men der bliver ikke lavet noget særligt for ham, som man eksempelvis så ved Abu Laban,« siger Kasem Said Ahmad med henvisning til den afdøde imam, som fik et optog gennem Nørrebro, og hvor tusinder fulgte ham til hans sidste hvilested i Brøndby.

Den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Husseins terror-handlinger får dog ikke Kasem Said Ahmad til at frygte, at der opstår uro.

»Det forestiller vi os ikke. Men hvis der opstår problemer, må vi forklare dem, at dette ritual gælder for alle. Vi skelner ikke mellem, om folk er kriminelle eller ej.«