KØB PLUS!

Her blev indsat tvunget til at smide tøjet 16 gange på en dag

Dansk fængsel meldt til politiet

De indsatte bliver systematisk holdt isolerede, og en fange har oplevet at skulle klæde sig nøgen foran personalet i forbindelse med 16 daglige kropsvisiteringer. Desuden bliver samtlige fanger på den flugtsikre afdeling E i Statsfængslet Østjylland ifølge forsvarsadvokat Claus Bonnez kropsvisiteret på vej ud og ind af cellen.

Derfor anmelder Claus Bonnez, der også er formand for foreningen KRIM, nu fængslet til politiet, fortæller Radio24syv.

- Ifølge mine klienter har man gennemført systematiske kropsvisitationer i hvert fald siden august 2012, hver eneste gang de går ud og ind af deres celler. Altså helt rutinemæssige kropsvisitationer, siger Claus Bonnez.

Udover mishandlingen af fangerne går kritikken i anmeldelsen også på, at fangerne ikke har mulighed for meningsfuld beskæftigelse, mens de er indsat.

- De er jo isolerede på afdeling E stort set døgnet rundt. Og indsatte, der er isolerede, skal både efter de danske regler og efter torturkomiteens regler tilbydes arbejde og mulighed for studie- og undervisningshjælp. Ifølge de indsatte er det ikke-eksisterende på afdeling E, siger Claus Bonnez til Radio24syv.

Selv om det er en afdeling for særligt farlige fanger, som er lavet specifikt for at sikre, at de ikke flygter, så mener Claus Bonnez stadig, der er tale om en grov form for krænkelse. En krænkelse, som han mener Menneskeretsdomstolen vil kritisere, hvis sagen fra Østjylland kommer så langt.

- Så er det politiets opgave at afdække, hvad der er sket. Hvis myndighederne gør deres pligt, så skal sagen efterforskes. Det vil sige, at man skal afhøres de indsatte, personalet og så videre, fordi Danmark er forpligtet til at sikre, at man straffer personer, der krænker indsattes rettigheder, siger Claus Bonnez.

Statsfængsel Østjylland siger, at grunden til at man behandler fangerne, som man gør, er for at sikre, at de ikke får rutiner, der gør, at de har mulighed for at flygte fra fængslet.

Fængslet har endnu ikke kommenteret politianmeldelsen.

Hvad mener du?

Deltag i debatten herunder.

Din kommentar

Kommentarer

Nåååå tør øjnene

Skrevet af jonas, Torsdag den 24. januar 2013, 21:05

Så lad vær m at begå kriminalitet i fucking taberrøve...

Svineri

Skrevet af Michael Jensen, Torsdag den 24. januar 2013, 10:08

Det skal da bare stoppes, men sådan er det mange steder, også i arresthuse er der fængselsbetjente der lader deres private agresioner gå ud over fangerne. Og klage kan man ikke, det nytter ihvertfald ingenting, så bliver ens celle og en selv visiteret dagligt... sagt på en anden måde < så bliver man først behandlet som lort. Hvordan man stopper det ved jeg ikke, men der skal måske oprettes en form for kontrol af fængslernes personale, af en offentlig instans som skal ha adgang til at snakke med alle derinde.
Michael

Skråt op.

Skrevet af C.P., Torsdag den 24. januar 2013, 08:59

Fuck dem. De ville være kriminelle, så kan de fandme tage straffen.
Hvor var den medfølelse de forlanger fra systemet, da de kriminelle stod over for deres ofre?

I det hele taget mener jeg at vi bruger alt for mange penge på dem der har valgt at være kriminelle. Er det ikke muligt at outsource fængselsdriften til f.eks. Rumænien?

Hmm....

Skrevet af L.P., Torsdag den 24. januar 2013, 00:27

Det er i forvejen alt for blødsødent et system, vi har i DK, vedr. fængselsstraffe, kriminalitet...
Der er jo nok en grund til visitationer i fængsler, på grund af al den narko, etc.- der smugles ind!
Har man det dårligt med det, kan man jo lade være med at begå kriminalitet!!

7 års fængsel

Skrevet af True Story, Onsdag den 23. januar 2013, 20:14

Det er den tid, jeg nu har arbejdet i Vestre Fængsel. Badeferie, ja for nogle indsatte helt sikkert. Andre går fra oplevelsen med ar på sjælen.

Fungerer systemet som det er i dag? Svaret er et klart NEJ.

Jeg vil bare bringe et eks. på det ikke virker, for der er tonsvis.

Loven siger, at en varetægtsfængslet person, ikke skal erstatte, hvis denne vælger at udøve hærværk.
For så at "snyde" den indsatte til alligevel at betale, undlader institutionen bevidst sin pligt til, at vejlede den indsatte om dette.

Og sådan kører det bare i ring hele tiden. Det hele er en STOR lappeløsning.

Spørgsmål omkring arbejdet i fænglser

Skrevet af Nina, Onsdag den 6. februar 2013, 12:46

Hej True Story.

Jeg arbejder med forholdende i fængsler. Jeg har hørt meget om forholdende i Vester Fængsel, men også hvor svært det er at være vogter der.

skriv til mig på nina.jensen24@gmail.com hvis du kunne have lyst til at besvare nogle spørgsmål om det. Vi vil gerne sætte fokus på sagen.

fængsel

Skrevet af svend-eri, Onsdag den 23. januar 2013, 19:12

jeg kan da ikke se problemet,de afleverer tøjet når de kommer og får det tilbage når de løslades

haha

Skrevet af cecilie, Onsdag den 23. januar 2013, 16:06

på en måde er det også forstående at de er så isoleret. efter min mening synes jeg ellers tit at folk i fængler er det som en 'dans på roser'. de kan komme i bad hver dag, komme på toilettet når de vil, har mulighed for motion dagligt + der er gratis kost og logi som man siger. - De har det meget bedre end gamle mennesker som får hjemmehjælp. - De burde skulle betale for deres "ophold"- for hold da op det er dyrt med alle de indsatte.
Personligt synes jeg det er rimeligt de bliver kropsvisiteret, iforhold til evt våben eller stoffer, på denne måde er det jo også lidt for personalets sikkerhed og de andres fanger. Holder stadig på at i Danmark har de det generalt godt i fængsel - medmindre de heller vil til USA eller lign, for der tror jeg bestemt ikke det er bedre.

Hvor ER det bare synd for dem.

Skrevet af Gunteer Conradsen, Onsdag den 23. januar 2013, 15:57

Ja, hvor ER det bare synd for dem. Tænk sig, at de bliver kropsvisiteret i fængslet - jeg synes vi skal lukke alle fængsler og vogterne skal på dagpenge. Fanger skal da ikke kontrolleres på nogen måde, hvad er det dog for noget?

Uvidenhed!

Skrevet af Mathilde, Onsdag den 23. januar 2013, 15:40

Det er ikke nogen hemmelighed, at mange intet begreb har om, hvad straffen egentlig er. Uanset om en tiltalt bliver dømt for vold, røveri, voldtægt, mord, eller forsøg herpå, så er (fængsels)straffen at den dømte mister sin frihed. Straffen er ikke at de indsatte skal leve af vand og brød, at de ikke må få et bad, at de ikke må arbejde, at de ikke må få en uddannelse. Straffen er at de, i en tidsperiode, skal opholde sig et sted hvor friheden bliver taget fra dem. De kan ikke bare gå ude i samfundet når de ønsker det, de kan ikke det resten af befolkningen kan.
Det kan nemt sammenlignes med den time out mange børn får. Når lille Emma har gjort noget hun ikke må, så bliver hun sat i skammekrogen i 5 minutter. Vi ville vel ikke kræve at lille Emma skulle have klippet en finger af, hvergang hun har været i kagedåsen?!

Indsatte i danske fængsler har det med garanti bedre end indsatte i Somalia - men det betyder ikke at danske fængsler er perfekte.
Indsatte i de danske fængsler er ikke på badeferie - det er hårdt nok i forvejen at være frataget sin frihed. Hvis vi behandler indsatte som vilde dyr, er det også vilde dyr vi får tilbage i samfundet efter endt strafafsoning.

Der er konventioner og menneskerettigheder som gælder for alle! Også indsatte.
Størstedelen af den danske befolkning er af den overbevisning, at Danmark er et af de førende lande indenfor menneskerettigheder og overholdelse af konventioner mv. Det er bare ikke virkeligheden. Danmark er faktisk i virkeligheden elendig til at overholde internationale regler. Politiet dækker over hinandens fejl, Justitsministeriet (herunder Kriminalforsorgen, fængselspersonale mv.) dækker over hinandens fejl og hvem skulle tro at lille Danmark - landet med de mest lykkelige borgere - kunne begå (bevidste) overtrædelser af regler....?

Indsatte har ret til en ordentlig behandling. Den behandling vi giver skulle gerne ende med at være gavnlig, fremfor at behandle dem som vilde dyr - for så derefter beklage os over, at de ikke formår at indgå i som en del af et samfund.

Klynke fanger

Skrevet af Rene, Onsdag den 23. januar 2013, 22:50

Det er sku da mest dårlige kommentar jeg har hørt længe. Man skulle tro at du har noget i klemme. Forbrydelser bliver lavet og den som agter at gøre modstand skal straffes yderligere. Der skal ikke tages hensyn . Dem som sidder i det mest sikret fængsel er da af en grund. Brug dog din sunde fornuft

You rock

Skrevet af Erik S, Onsdag den 23. januar 2013, 19:33

Damn hvor er der langt imellem fornuften på BTs kommentarsider. Tak for det!

Til Torben Petersen.

Skrevet af Tove, Onsdag den 23. januar 2013, 15:29

Det var jo i de fleste tilfælde "vilde dyr" som blev fængslet - og det bliver de jo ved med at være trods fængselsophold, for her lærer man jo bare mere krimininalitet - fordi fangerne har så meget med hinanden at gøre. De skulle separeres noget mere fra de andre fanger.
Her taler jeg stadig hårde kriminelle, som sjældent fortryder hvad de har gjort ..... kun at det blev opdaget.

Magtliderlig - ja.. det er der jo i høj grad mange af de fangerne der
er, og de klynker jo fordi de ikke kan få lov at udfolde den !!!!!

UHYGGELIGT

Skrevet af Andersen , Onsdag den 23. januar 2013, 15:25

Det er så utroligt at hører at fængsler er sådan i dag i danmark . Jeg har aldrig før i tiden kendt nogle der har været fængslet , men det gør jeg desvære i dag . Jeg kan kun sige at jeg slet ikke kan forstå de politiker, der siger at det er vigtigt at det er hele mennesker der kommer ud efter afsoning . De har, som jeg ser det, IKKE , mulighed for at komme på rette spor . De politiker , ved ikke hvad der forgård . Det jeg og vi i min fam . har oplevet er så utroligt . Den nedværden måde politiet , fængsels personalet osv. taler til den fængslet og dennes fam . på er helt utroligt . Og her taler vi kun om en der er Varetægsfængslet . DVS . at han slet ikke er dømt , men har ventet i 13 mdr før sagen kommer for retten . Det er så utroligt at igen tror på at det er rigtigt . Uanset om man her gjort noget eller ej SKAL man da have en anstændig behandling .

Lige for loven ????

Skrevet af Tove, Onsdag den 23. januar 2013, 15:10

Det er utroligt at man kan beråbe sig lovlighed, når man selv i stor
grad har brudt den !!!
Loven er i visse menneskers øjne kun til for dem selv.

NEJ ! de indsatte bør i den grad være udenfor almindelig lov, når de har begået kriminalitet og skal straffes for det - og straffen skal i
mine øjne være TEMMELIG MEGET HÅRDERE
De latterlige strafudmålinger der sker i forbindelse med hård kriminalitet, burde ændres - vi burde have en folkeafstemning om
det - så ville piben få en anden lyd.

Magtsyge ansatte fra top til tå.

Skrevet af Torben Pedersen, Onsdag den 23. januar 2013, 14:54

Endnu et bevis på Hr Bang's magt-liderlighed, som har stået på i flere år. Tiden er inde til at få en ny ved styrepinden, og her tænker jeg ikke på nogen af de ansatte. Da man vis med god ret, kan sige at det er ret så indavlet. Men jeg har da en ide om at Hr Bang nyder at nedværdige de indsatte, måske fordi han selv fik et nedværdigende politisk liv i Horsens. Vel skal man tage sin straf, men samfundet skal gøre op med sig selv, om man ønsker vilde dyr ud på gaden efter endt afsogning. og alle er vel lige for loven, også de indsatte ??

Klynke fanger

Skrevet af René, Onsdag den 23. januar 2013, 14:14

Dem der er i fængsel, er i fængsel af en årsag. Nogle er værre end andre. Så derfor skal der sættes flere kræfter ind på dem.
Helt i orden med flere krops visiteringer på fanger som de anser for uærlige.
Desuden er danske fængsler luksus ophold i forhold til andre lande. Fangerne klynker. Men de glemmer at det er dem som har begået en forbrydelse. Staten og Fængslerne skulle lære lidt mere af USA eller fængsler fra østen. Så kan de lære det..

Straffesystemet er for blødsødent !!!

Skrevet af Tove, Onsdag den 23. januar 2013, 13:48

Hvordan kan man kalde det "mishandling" af fanger, hvis de bliver kropsvisiteret og holdt i strenge NØDVENDIGE rammer ???
Det danske straffesystem er alt for blødsødent, selvfølgelig skal de
straffes så de kan mærke det, ellers har det jo ingen effekt.

Det er den "hårde kærne" der sidder på den her afdeling,grove forbrydelser og adskillige flugtforsøg, mord og mishandling af medfanger.
De fleste burde efter min mening aldrig komme ud i samfundet igen.
Hvorfor spilde en masse penge på at give dem en uddannelse de
aldrig vil bruge, det er da et spil for galleriet.
Desværre kan vi jo ikke skaffe plads til alle de kriminelle, bl.a.
fordi der er kommet så mange udlændinge til Danmark. Hvor stor
en procentdel der det lige de udgør af de kriminelle - et skud 80%.

Når de kommer til Danmark, skulle de efter min mening skrive under på, at hvis de begår krimminelle handlinger, skal de sendes hjem med det samme. ...... men OK - så står de der jo igen dagen efter, fordi der ingen grænsekontrol er !!!!

Hvorfor skal vi forsørge udenlandske kriminelle?
De siger de er flygtet fra krig, vold og tortur .... men alt det har de har de jo med hertil ?????

Jeg tror det meste af den danske befolkning ønsker meget hårdere
straffe, - hvad ligner det med en straf for mord på 4 år, hvor du
så er løsladt efter 2......

HUMANISME ??

Skrevet af Lis, Onsdag den 23. januar 2013, 13:48

De indsatte i Østjyllands fængsel, påberåber sig retten til at sultestrejke,undgå daglige visiteringer, beklager sig over, at de mangler rutiner, etc. etc.
Der burde slet ikke være kontakt ud i det samfund, som de i den grad har belemret med deres kriminalitet. De skulle låses inde, og nøglen skulle derefter smides væk. De fortjener INGEN human betjening på den bopæl.

De kan intet forlange

Skrevet af Niels, Onsdag den 23. januar 2013, 13:43

De personer der sidder i et topsikret fængsel kan intet forlange, de sidder inde for noget som har gjordt os andre skade, nogle af os har stadig men` efter deres overfald på sagesløse personer. Og så kommer de og forlanger bedre vilkår, det burde være den elektriske stol, da de så ikke kan gøre mere skade på uskyldige personer derefter.
Tænk på hvor mange mill. I koster samfundet ved ikke at have holdt sig indenfor loven.

Rettigheder?

Skrevet af Jaaku, Onsdag den 23. januar 2013, 13:12

Gu har de da ej rettigheder!

Lortemennesker har vi end ikke plads til i Grønland!

Ikke plads på Grønland

Skrevet af Bornholmeren, Onsdag den 23. januar 2013, 13:22

Grønland er stort og så længe fangerne skal gå rundt med en jernkugle i kæde til benene og hakke i granitten 12 timer dagligt i hele deres strafperiode, er det vel OK vi deporterer dem derop.

Alle de luksusflygtninge vi overrendes af, kunne jo også få asyl i den del af DK så vi slap for dem "hernede".

synd for fangerne....

Skrevet af søren, Onsdag den 23. januar 2013, 12:55

Hvor er det synd...De skal ikke brokke sig en skid. De er vurderet til at være farlige og flugt-kandidater. Altså skal de stresses og holde deres kæft. Ledelsen bestemmer ALT. De har det alt for godt. Hans Enrico skulle jo siddet som nu siden første flugt.

Fanger bør da slet ikke have rettigheder

Skrevet af Bornholmeren, Onsdag den 23. januar 2013, 12:43

Fanger bør da slet ikke have rettigheder overhovedet - de er forbrydere der skal straffes så det kan mærkes.

Send dem til Grønland og lad dem lede efter guld med hakke og spade............

Perspektiv og objektivitet

Skrevet af Henrik Jensen, Onsdag den 23. januar 2013, 12:22

Det kunne være rigtig sundt for diskussionen, hvis KRIM og andre der er forarget over fangernes behandling og forhold, satte disse i forhold til hvad fangerne har gjort, både det der foregår i fængslet og deres oprindelige forbrydelse de sidder inde for.
Når man ved at fangerne indsmugler både stoffer, mobiltelefoner m.m.
og de tidligere har begået gentagende kriminalitet der går ud over uskyldige mennesker (man ender ikke i et topsikret fængslet hvis man ikke har flere straffe) - ja så kunne det jo være at det er meget naturligt og hensigtsmæssigt at mandsopdække og kontrollere disse kriminelle.
Tag nu og server begge sider af sagen inden I klager over den ene side af sagen.

Can't do the time? Don't do the crime!

Skrevet af Henrik Carlsen, Onsdag den 23. januar 2013, 11:53

Når man læser at bl.a. østbanderne synes de danske fængsler svarer til en tur i Lalandia, så synes jeg ikke det gør noget at gøre opholdet lidt mere ubehageligt. 16 stipvisitationer lyder dog af lidt meget. Er det bekræftet?

piv

Skrevet af mailie, Onsdag den 23. januar 2013, 11:41

de skal have det hårdt! no mercy!

Problemknuser

Skrevet af Preben Olsen, Onsdag den 23. januar 2013, 11:38

I Danmark bliver man udstyret med en masse rettigheder, når man begår en forbrydelse. Det er beskæmmende, gang på gang, at høre på de "grove overtrædelser" af fangernes rettigheder. Deres ofre er i mange tilfælde dømt livstid...uden rettergang vel at mærke. En løsning på disse fangers problem, ville være dødsstraffens genindførelse.

Uha hvor synd!!

Skrevet af Knud Madsen, Onsdag den 23. januar 2013, 11:31

Gad vide om ikke staklerne skal have erstatning, meget større end deres ofre muligvis fik??
Stod det til mig, kunne de blive muret inde i en betoncelle uden mulighed for udgang i hele afsoningstiden.
Selvfølgelig skal de ikke have adgang til stoffer og våben via deres kriminelle venner og familie.
Det har glædet mig rigtig meget at se, at fængselsvæsenet tager sig fornuftigt af disse afskum.

fange behandling

Skrevet af finn hugo larsen, Onsdag den 23. januar 2013, 11:27

Jeg håber at det bliver udvidet til alle fængsler , det er jo feriehoteller .