Krimi

Her blev branden antændt

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Politi og teknikere ved restaurant Vejlegården fredag morgen den 21. december. Foto: Claus Fisker

Gang, stol og bar antændt med brændbare væsker

Brandstifteren, der natten til den 21. december sidste år satte ild til Restaurant Vejlegården i Vejle, gjorde et grundigt stykke arbejde. Kun en automatisk alarm og hurtig respons fra Vejle Brandvæsen forhindrede sandsynligvis, at det omstridte spisested brændte ned til grunden. Det viser billeder fra gerningsstedet, som bt.dk er i besiddelse af, sammenholdt med en pressemeddelelse udsendt af politiet tirsdag.

Ilden er gået værst ud over en mellemgang, hvorfor det må formodes, at det er her, den er antændt. Her er parketgulvet stort set brændt væk, og vægge og loftet er svært skadet. Gangen er vanskelig at se gennem vinduer og ligger midt i restauranten, hvorfor den har været det ideelle arnested for en brand, som hurtigt skulle sprede sig og først måtte opdages, når det var for sent.

Mindre skjult er restaurantens bar, hvor en mindre separat brand har været antændt på disken. Her er ilden dog gået ud af sig selv, inden den for alvor nåede at sprede sig.

Det samme gælder ild i en træstol, som stod mellem baren og restaurantens store panoramavinduer, der vender mod Vejle å. Kun det polstrede sæde er brændt, hvilket tyder på, at skummet kan have været vædet med en brændbar væske, som dog ikke har brændt længe nok til at flammerne har kunnet få fat i stolens træ og det lyse lokale. Efter præcis en måneds efterforskning anholdt og sigtede Sydøstjyllands Politi tirsdag formiddag forpagteren af restauranten, Amin Skov, for at have påsat branden. Amin Skov forklarer selv, at han blev overfaldet af to mænd, som efterlod ham bevidstløs i restauranten, mens de antændte stedet.

Ved brandvæsenets ankomst fandt de restauratøren liggende forslået, bevidstløs og røgforgiftet uden for vinduet til sin kontor, som han kort forinden var sprunget ud af. Han blev udskrevet fra hospitalet lillejuleaften.

Afstemning

Vejlegårdsagen - kort fortalt

November 2011: Amin Skov overtager forpagtningen af Restaurant Vejlegården i Vejle. Han opsiger stedets hidtil gældende overenskomst med fagforbundet 3F og tegner i stedet overenskomst med Kristeligt Fagforening.

December 2011: 3F varsler konflikt mod Vejlegården.

Marts 2012: 3F stiller med 50 blokadevagter foran restauranten. De mødes af moddemonstration af Venstres Ungdom og Liberal Alliances Ungdom.

April 2012: 3F inddrager en række øvrige LO-forbund i sympatikonflikter. Der har været daglige blokader lige siden.

November 2012: Arbejdsretten afgør, at 3Fs konflikt er lovlig, men at forbundet dog er gået for vidt i visse tilfælde.

21. december 2012: Der opstår brand på Vejlegården, og der er flere arnesteder. Amin Skov indlægges med røgforgiftning. Restauranten har ikke været genåbnet.

22. januar 2013: Amin Skov sigtes af Sydøstjyllands Politi for selv at stå bag branden på Vejlegården.

Relaterede

Det læser andre