ny
Det er den øgede fokus fra politiet, der får HA og Bandidos til at barsle med en aftale, der dysser konflikterne ned. Foto: Morten Germund
Danske rockere har afdelinger i Thailand
ARKIVFOTO. Danske rockere bruger Thailand til at hvidvaske penge, som afsæt for narkohandel og til handel med kvinder. (se Ritzau historie 180629) - -Mange rockere støtter Jønke - Hells Angels-medlemmer foran Københavns Byret onsdag morgen den 23. juli. København, onsdag /ritzau/ Hells Angels-medlemmer fra hele Europa markerer deres sympati med dansk medlem, som er varetægtsfængslet i grov voldssag. Op mod 100 medlemmer af Hells Angels fra flere lande var onsdag morgen mødt op ved Københavns Byret for at støtte Jørn Jønke Nielsen, der er varetægtsfængslet i en sag om farlig vold. Han har siddet fængslet siden juletid efter et blodigt opgør på Nørrebro i København. Såvel den 48-årige HA ´er som en ung mand fra Midtsjælland blev såret af knivstik. Under bataljen blev der også uddelt slag og spark. Begge de sårede samt en tredje, der ledsagede Jørn Jønke Nielsen, anklages for vold under "særdeles skærpende omstændigheder". Onsdag skulle en dommer afgøre, om fængslingen af Jørn Jønke Nielsen skal forlænges. Anklagemyndigheden har fået medhold i, at rockeren skal mentalundersøges. Det skyldes, at der muligvis vil blive rejst krav om en forvaringsdom i stedet for almindelig fængselsstraf. Et større antal betjente fra Københavns Politi var mødt frem ved byretten. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2012) Foto: Bax Lindhardt
Hemmelig aftale: Hells Angels og Bandidos vil dele Danmarks byer mellem sig for at skaffe sig fred for politiet.

Lige nu foregår en intensiv aktivitet i skyggesiden af det danske samfund. I takt med et stadig større pres fra politiets side, er rockerbanderne Hells Angels og Bandidos tæt på en omfattende aftale om at dele Danmark imellem sig. De blodige sammenstød de to klubber imellem skal stoppe, forlyder det.

Det erfarer BT fra kilder i miljøet og hos politiet.

Aftalen betyder konkret, at klubberne deler byerne mellem sig, at klubberne ikke må optage hinandens medlemmer, og at der skal være en større kontakt mellem klubberne for at undgå umotiverede voldsepisoder.

Den opsigtsvækkende aftale er kommet i stand, efter Hells Angels og Bandidos er mødtes to gange for at finde fælles fodslag mod politiets øgede opmærksomhed mod rockermiljøet og dets kriminelle og voldelige aktiviteter.

To gange inden for den seneste tid er klubberne mødtes for at diskutere aftalen.

Men selvom roligere tider i miljøet kan være på vej, får det ikke chefen for bandeenheden i Københavns Politi, Lau Thygesen, til ændre deres taktik.

- Så længe de stadig laver kriminalitet, vil vi være massivt efter dem. Vi har tidligere vist, at vi er parate til at gå hårdt til værks med ransagninger og anholdelser. Det vil vi være igen, hvis det bliver nødvendigt, siger Lau Thygesen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jørn ’Jønke’ Nielsen eller præsident hos Bandidos, Michael ’Kokken’ Rosenvold.

KØB BT ONSDAG OG SE KORTET OVER, HVOR KLUBBERNE I FREMTIDEN VIL VÆRE. DU KAN DESUDEN LÆSE, HVEM DER HAR DELTAGET I MØDERNE MELLEM KLUBBERNE.
SMS

Tophistorier

Hitter på Facebook